Ce condimente folosesc cel mai des francezi

Ce condimente folosesc cel mai des francezi Ce condimente folosesc cel mai des francezi

Condimentele sunt pentru mâncare, ceea ce înseamnă brânza pentru vin - sunt aromate, aromate și completează cu adevărat orice mâncați dacă este asociat corect. La fel ca în tot ceea ce privește mâncarea, francezii au la dispoziție jocul lor de condimente. Dacă doriți să vă ridicați experiența culinară în mod francez, încercați aceste opțiuni delicioase.

SAVORA

Savora este un condiment pe bază de muștar care a fost produs de francezi în 1899. Se spune că are mai mult de 11 condimente, dar cele mai de bază sunt semințe de muștar, oțet de malț, piper de cayenne, scorțișoară, cuișoare, usturoi, țelină, tarhon , și o notă de miere.

Cremos, aromat și delicios - Savora se împerechează bine cu carne, în special cu carne, pui și pește. Cu siguranță este un condiment care te va face să uiți de umilul său văr, muștar.

TAPENADE

in mod tradițional, Tapenade este o pastă făcută din capere, usturoi, suc de lămâie și ulei de măsline. În aceste zile, unii oameni adaugă hamsii, ierburi și coniac pentru a-l face mai aromat.

Acest condiment unic este de obicei întins pe pâine prăjită crocantă, dar poate fi folosit și pentru a găti legume sau șuncă. Adaugă un pahar de vin roz și ai câștigător!

MELFOR

Făcut din oțet de alcool, infuzie de plante și ierburi și miere, Melfor este de obicei mai puțin acid, dar la fel de aromat ca alte tipuri de oțet. Rețeta a fost creată de Fernand Higy în 1922, dar rămâne un secret până în prezent.

Renumit în fiecare bucătărie alsaciană.

HERBS DE PROVENCE

Herbs de Provence este un amestec aromat care include busuioc, rozmarin, cimbru, oregano, sărat, tarhon, maghiran și frunze de dafin. Este destul de versatil și se împerechează bine cu pui fript, legume, precum și pește la grătar și kebabs.

Popularizată în anii 1960 de celebra Julia Child, Herbs de Provence rămâne unul dintre cele mai utilizate amestecuri la nivel mondial.

ANCHOIADE

Dacă vă plac condimentele de pește, veți iubi Anchoiade , făcută din hamsii, ulei de măsline, oțet de vin alb și usturoi. Este vasul de bază din Collioure, unde pescarii se specializează în capturarea hamsiilor. De obicei, este întins pe pâine, dar poate fi stropit și pe ardei grași dulci sau bucăți de zahăr. Gândiți-vă la asta ca la o tapenadă actualizată .

SOS ROUILLE

Acest sos capătă cea mai mare parte din aromă și culoare din șofran. Este aproape ca o maioneză de usturoi care se potrivește cu orice fructe de mare. Cea mai bună modalitate de a mânca acest sos este cu bouillabaisse, o celebră tocană de pește făcută în Provence.

Oferiți o pauză condimentelor obișnuite și încercați una dintre aceste delicatese franceze. Vă garantăm că nu veți fi dezamăgiți!