Maniere pe care toate femeile ar trebui sa le stie

Maniere pe care toate femeile ar trebui sa le stie Maniere pe care toate femeile ar trebui sa le stie

Fete si maniere! Cunoasteti poezia veche, ,,zahar si condimente si totul frumos". Ce s-a intamplat cu zilele dulci-vechi? Fetele trebuie sa-si cunoasca manierele la fel de bine ca si baietii. Copiii nu se nasc cu maniere, fie ca sunt buni sau rai, ci le-au invatat pe masura ce au crescut. Bunele maniere incep si se termina cu amabilitatea comuna, insa, daca nu ne invatam copii aceste abilitati esentiale de viata, generatiile viitoare ar putea avea probleme. O vedem deja astazi, cerintele si furia femeilor tinere care incearca sa puna punct, fara niciun folos datorita curtoaziei, comportamentului si cuvintelor lor neincetate.

Lucruri pe care trebuie sa ti le aduci aminte acunci cand inveti bunele maniere:

  • Tu esti exemplul.
  • Fii generoasa cu complimente.
  • Ceea ce astepti trebuie sa fie foarte clar.
  • Cuvintele pot rani, sunt ca niste arme.
  • Asculta-ti copilul.

Spunand ,,Va rog", ,,Multumesc" si ,,Scuzati-ma"

Primul pas pentru a invata acest lucru este sa incepi sa le folosesti tot timpul, mai ales atunci cand vorbesti cu copiii tai sau vorbesti cu ceilalti in fata copiilor tai. Fetele tinere vor sa fie la fel ca mamicile lor si vor imita aproape tot ceea ce faci, de la ruj pana la maniere. Atunci cand un copil solicita ceva (cu exceptia cazului in care este o situatie de urgenta), nu onora cererea pana cand nu este folosit un ,,te rog". ,,Lapte" este o cerere, ,,lapte va rog" sau ,,Pot te rog sa imi pun o cana de lapte?" este o solicitare.

Atunci cand o cerere este acordata, fiica ta ar trebui sa raspunda cu un ,,Multumesc" si, la randul tau, sa raspunzi cu ,,esti binevenita" cu un zambet sau o imbratisare, sau ambele! Recompensele materiale nu sunt intotdeauna necesare, uneori cele mai bune recompense sunt afirmatiile unui lucru bine facut. Doar fiind observat si validat.

Cuvintele ,,scuza-ma" ar trebui sa fie folosite oricand fiica ta se loveste de cineva sau calca pe degetele de la picioare din intamplare, chiar si o surioara sau o intrerupe.

Copiii nu ar trebui sa intrerupa adultii atunci cand vorbesc, dar uneori este necesar. In acest caz, invat-o sa fie politicoasa si sa spuna ,,scuza-ma, mami, trebuie sa folosesc toaleta acum!" In acelasi timp, nu va implicati atat de mult intr-o conversatie incat uitati ca aveti copii de care sa aveti grija si ca inca mai aveti nevoie de ei tot timpul.

Introduceri, salutari si ramas bun

Primele impresii conteaza mai mult decat ne-am dori sa realizam. Chiar daca nu trebuie sa judecam oamenii, avem in continuare o evaluare a unei persoane bazata pe intalniri pentru prima data.

Va rugam sa va amintiti, acest mod va fi deosebit de dur pentru un copil timid si introvertit si vor avea nevoie de incurajare suplimentara. Chiar daca copilul tau este linistit si timid, ei pot totusi sa para nepoliticosi pastrand prea multa liniste. Ar trebui sa stii daca fiului tau ii place sa vorbeasca sau nu.

Pentru inceput, introduceti copilul dvs. spunand: ,,Mihai, mi-ar placea sa o intalnesti pe doamna Laura". "Doamna. Laura, acesta este baiatul mea Mihai. Daca baiatul tau nu este inca pregatita sa dea mana, atunci o va face printr-o salutare de bun simt.

In timpul prezentarilor, este important sa inveti o fata sa se ridice drept, sa faca contactul vizual si sa vorbeasca suficient de clar si de tare.

Cand sedinta s-a incheiat, un simplu ,,la revedere" sau ,,Mi-a facut placere sa va cunosc doamna Laura" este in regula. Uneori chiar si ,,multumesc ca m-ati invitat" ar trebui incurajat daca este cazul. (sursa: https://foxi.ro/articol/codul-bunelor-maniere)

Joaca cu altii

Sa iti inveti copilul cum sa interactioneze cu alti copii la o varsta frageda poate fi dificil atat pentru copil, cat si pentru parinte. Intalnirea la locul de joaca sau acasa la un prieten/a ii va oferi fiicei o multime de oportunitati pentru a lucra la amabilitate, respect si bunatate fata de ceilalti.

Pur si simplu sa-i spui copilului tau ,,sa se joace" nu este suficient pentru a o invata pe fiica ta cum sa se joace frumos. Nu, nu trebuie sa facem asta de fiecare data cand se joaca, dar suntem parinti, noi suntem cei care trebuie sa ii invete cum sa devina intr-o zi un adult care sa functioneze cu succes in lumea ,,reala".