Ce beneficii ofera uleiurile parului

Unele doamne si domnisoare nu stiu ca exista si alte solutii pentru mentinerea si ingrijirea parului in afara de sampon si balsam. Altele, desi au auzit de aceastea, nu le folosesc din varii considerate. In principal, unul dintre cele mai intalnite motive pentru care femeile si adolescentele nu folosesc uleiuri de par este din cauza faptului ca nu cunosc beneficiile acestora asupra parului, beneficii care de altfel pot aparea imediat dupa prima utilizare, cat si treptat, la o perioada mai indelungata de timp. Cu adevarat, utilizarea uleiurilor de par vor avea efecte miraculoase daca acestea sunt folosite constant, cel putin saptamanal.

Iar daca nu ai folosit pana acum un ulei de par sau nu stiai ce beneficii iti poate oferi, hai sa le descoperi acum.

 

In primul rand, datorita formulii bogate in acizi grasi, uleiurile au o putere ridicata si o formula concentrata pentru hidratarea parului. Mai multa hidratare inseamna un par mai suplu si mai stralucitor.

Totodata, aceasta hidratare duce la fortificarea si la hranirea firului de par, ceea ce poate reduce despicarea varfurilor si chiar si ruperea unor cantitati enorme de fire de par.

 

Un alt lucru la care ajuta uleiurile de par este la pieptanare. Se stie ca nu e recomandat sa pieptani un par ud, deoarece acesta se va rupe mai repede, insa nici peria cu dinti de lemn nu te va ajuta daca parul tau este uscat. Aplicand o cantitate mica (sau mai mare, in functie de grosimea si dimensiunea firului tau de par) de ulei poti contribui la acel efect de hidratare ce va duce la o pieptanare mai usoara, fara disconfort si fara fire de par rupte.

 

De asemenea, uleiurile de par pot contribui si la cresterea parului, in special daca facem referire la o serie de uleiuri naturale, organice sau bio, ce sunt cu usurinta absorbite si asimilate de par. Din seria acestor uleiuri reamintim cateva pe care le ai in locuinta, pe care le poti folosi in cantitati mici, pentru uzul zilnic sau pe care le poti integra saptamanal intr-o masca de par - uleiul de cocos, uleiul de ricin, uleiul de masline.