Ce beneficii are un pahar cu vin rosu asupra sanatatii

Un pahar de vin dupa o zi lunga este una dintre cele mai bune metode de a scapa de stres. In plus, daca beti in mod regulat vin rosu cu moderatie, faceti pasi inainte spre a duce o viata sanatoasa.

Vinul rosu este obtinut prin zdrobirea si fermentarea strugurilor. Continutul de alcool variaza de obicei intre 12 si 15%, in functie de tipul de vin rosu.

Vinul rosu are o cantitate buna de antioxidanti puternici, inclusiv resveratrol si proantocianidine. Acesti antioxidanti sunt considerati responsabili pentru diferitele beneficii pentru sanatate ale vinului rosu.

Studiile au demonstrat ca aportul moderat de vin rosu ar putea sa tina medicul departe. Consumul moderat de vin, asa cum este definit de American Heart Association, este un pahar de vin pentru femei si unul pana la doua pentru barbati, intr-o zi.

Imbunatateste nivelul colesterolului si protejeaza inima – Un pahar de vin rosu zilnic poate imbunatati foarte mult nivelul lipoproteinelor cu densitate mare (HDL sau colesterolul bun), precum si reducerea nivelului lipoproteinelor cu densitate joasa (LDL sau colesterolul „rau”). Acest lucru se datoreaza in principal prezentei antioxidantilor si catechinelor din vinul rosu care ajuta la protejarea peretilor arteriali.

Reduce tensiunea arteriala crescuta – Consumul de vin rosu in mod moderat poate, de asemenea, ajuta la scaderea tensiunii arteriale crescute. Continutul bogat de antioxidanti din vinul rosu este bun pentru reducerea stresului oxidativ vascular, care contribuie la cresterea tensiunii arteriale.

Reduce riscul de cancer – Antioxidantii au abilitati de combatere a cancerului, iar vinul rosu contine antioxidanti puternici. Consumul moderat de vin rosu poate incetini cresterea celulelor canceroase. Este deosebit de eficient pentru cancerele de san, colon si prostata.

Controleaza zaharul din sange – Vinul rosu, resveratrolul natural al compusului natural, este de asemenea benefic pentru persoanele care sufera de diabet. Acesta poate ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange prin stimularea secretiei de insulina. De asemenea, ajuta la activarea unei proteine care ajuta la reglarea sensibilitatii la glucoza si la insulina.

Inhiba bacteriile orale – Vinul rosu poate ajuta la prevenirea lipsei bacteriilor orale de Streptococcus mutans de pe dinti si saliva. Aceasta tulpina de bacterii este asociata cu cariile dentare, precum si cu durerile in gat.