Ce avantaje ofera cititul cartilor

 

Numarul persoanelor deschise catre citit si catre carti este in scadere. Cu toate acestea, cititul cartilor nu ar trebui sa fie o activitate facuta din obligatie, ci din pura placere. Cititul cartilor vine cu o sumedenie de avantaje pentru fiecare individ in parte, la baza acestei practici aflandu-se informarea continua si dezvoltarea personala.

 

Citind constant, nu neaparat mult, ci putin si bun (atunci cand e posibil), ne nezvoltam propriul intelect. Ne poate fi mai usor sa percepem anumite lucruri din viata reala si ne este stimulata creativitatea, ceea ce inseamna ca vor putea face fata mai usor unor situatii si sa gasim solutiile adecvate intr-un timp mai scurt.

 

De asemenea, cititul este o activitate foarte placuta si relaxanta. Te distrage de la problemele multiple care apar la orice pas, si te angreneaza in realitatea unor vremuri de mult apuse, in lumile fantastice sau ajuta la formarea ta in diferite domenii.

Statisticile arata ca persoanele care citesc mult pot percepe si analiza cu mai multa usurinta anumite subiecte, formandu-si in acest mod o conduita morala si un limbaj universal.

 

Fiind o modalitate foarte placuta prin intermediul careia poti de multe ori sa stimulezi creativitatea, cititul se poate transforma oricand dintr-o pasiune, intr-o meserie. De exemplu, multi dintre cititori ajung ulterior sa lucreze in librarii sau sa-si creeze propria lor carte. Unii aleg sa participe la anumite actiuni de voluntariat in urma carora pot oferi momente placute si sa ajute la dezvoltarea si relaxarea persoanelor de toate varstele.

De asemenea, mamele care citesc si aleg sa insufleteasca cipiilor aceste valori vor reusi sa puna la baza educatiei copiilor niste argumente solide, foarte importante, astfel incat copiii se vor dezvolta mai armonios si vor fi mai bogati din punct de vedere intelectual.

 

In concluzie, cititul nu ar trebui sa fie o obligatie, ci o activitate care sa ia amploare din prisma initiativei si a dorintei proprii. Cititorului i se pot deschide multe usi pe parcursul unei vieti si totodata cititul poate anima starea de bine, poate contribui la dezvoltarea personala si profesionala, si chiar poate duce la dorinta de transformare a unei pasiuni intr-o meserie de viitor.