Ce alimente sa nu consumi pe stomacul gol

Deseori, din graba sau pur si simplu din cauza ca asa ne-am invatat de-a lungul timpului, omitem deseori prima masa sau introducem in organism o serie de alimente nu intocmai corespunzatoare, mai devreme sau mai tarziu.

Trebuie sa stii ca aceasta practica este una care se poate repeta cu usurinta si, pe termen lung sau scurt, poate avea o serie de efecte adverse foarte impunatoare. Cele mai intalnite efecte sunt scaderea energiei, cresterea aciditatii stomacale ce duce la deranjamente de digestie si inclusiv la aparitia unor boli, toxiinfectii etc.

Asadar, daca si tu obisnuiesti deseori sa faci astfel de greseli, iti recomand sa fii o persoana mai echilibrata si sa incerci sa elimini aceste practici negative, sau pur si simplu sa-I aduci corpului tau aportul necesar anticipat astfel incat corpul sa nu sufere numeroase schimbari.

 

1. Cafeaua

Desi foarte multe persoane obisnuiesc sa puna cafeaua pe primul loc, acest lucru fiind inaintea oricarei igiene personale sau a luarii micului dejun intr-o forma ideala, naturala si/sau mai consistenta, ceafeaua poate afecta o sumedenie de organe mai ales atunci cand aceasta este consumata pe stomacul gol. Recomandat este ca inaintea cosumului de cafea sa servesti cel putin un “pansament stomacal” ca mierea de albine, iaurtul sau biscuiti digestivi, astfel incat aceasta sa nu afecteze corpul in totalitate si la intensitate maxima.

 

2. Apa cu lamaie

Desi multe persoane apeleaza la apa cu lamaie administrata pe stomacul gol ca drept fiind una dintre cele mai simple metode de detoxifiere sau slabit, lamaia este foarte bogata in vitamina C si poate spori aciditatea gastrica. Astfel, consumul de lamaie pe stomacul gol sau al apei cu lamaie poate avea un destin tragic si ireversibil.

 

3. Grasimile si prajelile

Desi sunt considerate alimente foarte practice si care au fost introduse in alimentatie inca din cele mai vechi timpuri, grasimile si prajelile nu au ce cauta intr-un stomac…gol, ceea ce ar impune servirea acestora la prima masa. Continutul ridicat de grasimi sau toxicitatea alimentelor dupa prajire poate duce la un tranzit deficitar, la probleme stomacale, luare in greutate etc.