Tipuri de peste pe care trebuie sa ii consumi pentru a pierde din greutate

Tipuri de peste pe care trebuie sa ii consumi pentru a pierde din greutate Tipuri de peste pe care trebuie sa ii consumi pentru a pierde din greutate

Peștele este un aliment care vă poate ajuta să vă reduceți greutatea. Desigur, dacă mâncați tipul potrivit de pește. Majoritatea peștilor sunt bogate în proteine. Cu toate acestea, ele nu conțin la fel de mult ca alte surse de proteine. Alimentele bogate în proteine ​​vă pot sătura foamea și să vă ajute să evitați consumul excesiv între mese. Mulți pești au un conținut ridicat de acizi grași omega-3.

Acesta este unul dintre cei mai importanți nutrienți care stimulează sănătatea creierului și a inimii . Cu toate acestea, ar fi util dacă vă amintiți că consumul de fructe de mare nu garantează pierderea în greutate. Dacă includeți pești plini de substanțe nutritive în dieta dvs., vă angajați în antrenamente în mod regulat, beți multă apă și dormiți 7 până la 8 ore în fiecare zi, puteți încet încet spre obiectivul dvs. de a pierde în greutate. Mai jos sunt cinci tipuri de pești pe care ar trebui să-i mănânci pentru a slăbi.

SOMON SĂLBATIC

Somonul din sălbăticie este mai aromat decât acele soiuri cultivate. Acestea conțin cantități optime de proteine ​​slabe, precum și acizi grași omega-3. Din trei uncii din soiul sălbatic, primiți 23 de grame de proteine ​​și 156 de calorii.

Acest lucru vă va ajuta să stați departe de a mânca între mese și de a vă umple stomacul cu niște cartofi prăjiți și gustări nesănătoase, un motiv primordial pentru care vă îngrășați. Astfel, vă puteți ține sub control consumul de calorii. Luați niște somon copt, adăugați niște verdeață și legume de sezon sau adăugați o omletă la o porție de somon afumat pentru a vă crește consumul de proteine.

SARDINE

Deși oamenii ignoră adesea beneficiile sardinelor, această varietate specială de pește este ieftină și este bogată în proteine. Din 4 uncii de sardină, primești 26 de grame de proteine ​​și aproximativ 30% din calciu de care are nevoie corpul tău zilnic.

Sardinele conțin cantități bune de fier și vitamina D. De asemenea, joacă un rol cheie în scăderea inflamației datorită omega-3 care sunt benefice pentru sănătatea inimii. Cu toate acestea, sardinele au mai puține cantități de contaminanți precum mercurul. Dacă sunteți îngrijorat de aromă, puteți cumpăra versiuni conservate disponibile în arome precum mango habanero și ulei de măsline de lămâie. Vă puteți bucura de sardine fie ca gustare rapidă, fie într-o salată.

COD

Codul este renumit pentru aroma sa ușoară și profilul nutritiv excelent. Conținând vitaminele B6 și B12, codul poate fi un agent excelent în planul dvs. de slăbire. Dintr-o porție standard, primiți 2 grame de proteine ​​și 89 de grame de calorii. Conform cercetărilor, acest lucru vă va ajuta să vă mențineți stomacul plin, împiedicându-vă să mâncați în exces.

Jurnalul European de Nutriție Clinică afirmă că cei care au cod la mese la prânz tind să mănânce cu 10% până la 11% mai puține alimente în timpul cinei decât cei care au fost la prânz. Conform unui alt studiu european, persoanele care consumă aproximativ cinci porții din această varietate specială de pește ca parte a planului de dietă pierd de obicei aproximativ patru kilograme de greutate corporală.

HALIBUTUL NEGRU

Dacă sunteți în căutarea unei mese ușoare și simple, pline de nutriție, puteți încerca un file înghețat de halibut. Din 3 uncii de halibut, primiți 94 de calorii și 20 de grame de proteine. Halibutul este încărcat cu substanțe nutritive precum magneziu, seleniu și vitamina B12.

Deoarece peștele alb nu este la fel de gras ca somonul, nu se va dezgheța când îl coaceți. Gătitul halibutului este foarte ușor și rapid. Puteți încerca această varietate de pește cu spanac aburit sau îl puteți folosi pentru a face tacos de pește împreună cu salsa de mango.

TON UȘOR CONSERVAT

Tonul este una dintre cele mai bune soiuri de pește care poate accelera procesul de scădere în greutate. Este accesibil și are toți nutrienții care vă sunt buni. Conservat în apă, tonul este o alegere excelentă, deoarece are o mulțime de proteine ​​necesare pentru a pierde în greutate.

Caloriile pe care le obțineți dintr-o porție standard sunt mai mici decât puiul din aceeași porție. Dintr-o porție de 3 uncii, primești 73 de calorii, în timp ce din 3 uncii de pui, obții 126 de calorii. Soiurile de ton conservate sunt extrem de convenabile dacă doriți mese rapide. Luați tonul ușor, deoarece acestea au un conținut scăzut de mercur.

Menținerea dietei încărcate cu substanțe nutritive adecvate și antrenamentul vă pot ajuta să vă atingeți obiectivele de slăbire. Aceste cinci tipuri de pești pot fi completări excelente în planul dvs. de dietă. Pe lângă faptul că sunt delicioase, acestea te-ar ajuta și să rămâi într-o formă excelentă. Deci, acesta este un câștig-câștig!