Ce alegem intre anvelopele de iarna si cele all season in sezonul rece?

Ce alegem intre anvelopele de iarna  si cele all season in sezonul rece? Ce alegem intre anvelopele de iarna si cele all season in sezonul rece?

Pregatirea autoturismelor pentru sezonul rece este un lucru pe care orice conducator auto trebuie sa il priveasca ca pe o responsabilitate uriasa avand in vedere faptul ca la mijloc este vorba despre siguranta fiecaruia dintre noi. Pentru a putea circula pe drum in conditii de siguranta, o masina trebuie in mod cert sa indeplineasca o serie de conditii, printre care se numara si faptul ca trebuie sa fie accesorizata cu anvelopele potrivite pentru sezonul curent. Avand in vedere ca ne aflam inca in sezonul rece, cu certitudine optiunile noastre in materie de anvelope sunt foarte limitate si anume, fie mergem pe anvelopele de iarna, fie optam pentru cele all season, dar care au numeroase limitari.

Intretinerea corespunzatoare a unei masini necesita in timp numeroase investitii, iar seturile de anvelope nu fac deloc exceptie de la aceasta regula avand in vedere ca in timp acestea se uzeaza si necesita inlocuire. Unul dintre cele mai mari paradoxuri ale conducatorilor auto insa apar in momentul in care acestia sunt pusi in situatia de a alege intre aceste anvelope de iarna si cele all season. Intre aceste doua tipuri de anvelope exista totusi cateva diferente, astfel ca, in timp ce unele dintre ele sunt specific concepute pentru a oferi cele mai bune performante in timpul iernii, celelalte reprezinta o varianta mai flexibila, putand fi utilizate si in timpul sezonului cald. Iata asadar cateva detalii interesante despre aceste tipuri de anvelope, care te pot ajuta sa faci alegerea corespunzatoare mult mai usor.

Anvelopele de iarna.

Atunci cand aducem in discutie conditiile meteo din timpul iernii si despre performante in astfel de conditii (zapada, gheata, polei, etc) cu certitudine anvelopele de iarna sunt cele care se profileaza cel mai bine. Spre deosebire de celelalte tipuri de pneuri, cele de iarna sunt concepute dintr-un cauciuc special, menit sa reziste la temperaturi joase si sa previna derapajul din pricina carosabilului acoperit cu gheata, zapada sau apa. Astfel, atunci cand vorbim despre conditii de mediu nepotrivite, specifice sezonului rece, anvelopele de iarna nu au niciun fel de rival. Practic, un set de anvelope de iarna reprezinta cea mai buna alegere pe care o poti face atunci cand iti doresti siguranta si performante inalte in timpul iernii.

Anvelope iarna - Anvelostar.ro

Anvelopele All Season.

Pentru ca de foarte multe ori ne gandim si la aspectul financiar atunci cand achizitionam anvelope, in acest sens, anvelopele all season reprezinta o alegere mai potrivita. Practic, ele reprezinta un echilibru bun intre pret si performante, insa este important de mentionat totusi faptul ca acest tip de anvelope au totusi si un dezavantaj si anume faptul ca performantele acestora scad destul de mult atunci cand vorbim despre conditii de iarna mai grele. In plus, utilizarea acestora pe intreg parcursul anului este un lucru care va duce in mod cert la uzarea acestora mult mai repede, astfel ca vei fi nevoit sa le inlocuiesti in mod repetat dupa o anumita perioada de timp, lucru care inseamna un cost pe care va trebui sa il suporti periodic.