Cauzele buzelor uscate

Buzele crapate si uscate se pot transforma intr-un adevarat disconfort. Dar ca la orice alta situatie neplacuta, de cele mai multe ori nu e suficient sa intervii cu un simplu tratament local care va avea un efect temporar, ci este ideal sa descoperi cauza problemei si s-o remediezi corespunzator. Dar tu stii care pot fi cauzele buzelor crapate si cum le poti remedia?

 

l  Deshidratarea

Una dintre cele mai frecvente cauze la care te poti confrunta cu buzele uscate si crapate este lipsa unei cantitati suficiente de lichide in organism, apa mai exact. Doar apa este capabila sa ofere corpului nostru o serie de nutrienti esentiali, dar si sa suplineasca apa pierduta in cadrul unor activitati zilnice.

 

l  Lipsa de fier

Un alt motiv pentru care buzele sunt uscate si provoaca adesea disconfort este dat si de scaderea concentratiei de fier din corp. Acest lucru iti poate indica ca e necesar sa ajungi la un medic care sa-ti prescrie vitaminele potrivite organismului tau. De altfel, suplimentele cu fier pot avea efecte negative daca de exemplu suferi de probleme ale stomacului.

 

l  Expunerea la temperaturi neadecvate

Un procent foarte mare de persoane se confrunta cu buze uscate si crapate atunci cand se expun in general la temperaturi extrem de scazute. Asadar, nu uita in sezonul rece sa folosesti in permanenta un balsam hidratant si un fular sau o esarfa care sa te protejeze.