Cate zile este normal sa intarzie menstruatia?

Este suficient ca menstruatia sa fie amanata pentru cateva zile, astfel incat sa apara o indoiala mare in capul nostru: „Sunt insarcinata?” Desi intarzierea menstruatiei este un semn comun al sarcinii, exista mai multi factori care pot modifica functionarea hormonala.

Ciclul menstrual este diferit la fiecare femeie si atentia la functionarea organismului este esentiala pentru a evita alarmele false. Ciclul obisnuit dureaza 28 de zile, adica la fiecare 28 de zile sangeram. Cu toate acestea, in cicluri mai scurte, se poate intampla la fiecare 24 de zile si la cele lungi, la fiecare 30 sau 35 de zile.

Intarzieri de pana la 10 zile sunt considerate acceptabile, atata timp cat acestea nu sunt frecvente. Hormonii care actioneaza in sistemul reproducator feminin isi au originea in hipotalamus si in hipofiza, ambele glande fiind localizate in creier. Este posibil ca intarzierile sa apara, de asemenea, adesea, datorita unor factori emotionali, cum ar fi stresul.

Test de sarcina Dupa 15 zile de intarziere, ideal este sa faceti un test de sarcina pentru a masura nivelele de hormon beta-HCG din urina.

Pentru a remedia orice indoiala, cel mai bine este sa faceti un test de sange deoarece reuseste sa detecteze hormonul chiar si in concentratii foarte scazute.

Multe femei sufera de menstruatie neregulata. Acest fapt este un motiv suficient pentru a vizita un ginecolog, deoarece poate fi tratat si corectat pentru a obtine o menstruatie stabila. Cu toate acestea, exista o preocupare mai mare pentru femeile care se intreaba cate zile poate intarzia menstruatia.

Avand in vedere ca un ciclu menstrual stabil dureaza 28 de zile, adevarul este ca aceasta poate varia de la o femeie la alta, in functie de caracteristicile fizice ale acesteia. Deci, pentru a afla cat de multe zile poate intarzia, ar trebui sa se extinda perioada de pana la 23 sau 36 de zile, avand in vedere ca puteti avansa sau intarzia. In cazul in care menstruatia este intarziata mai mult de 35-38 zile ar trebui sa vedeti un medic, atat pentru a determina daca exista vreo problema de sanatate, cat si in cazul in care sunteti insarcinata.