6 carti transformate in filme de succes

6 carti transformate in filme de succes 6 carti transformate in filme de succes

Este intotdeauna o binecuvantare si un blestem sa vezi o carte minunata transformata intr-un film. Majoritatea adaptarilor filmului nu se compara niciodata cu predecesorii lor din carte, dar inca exista fiorul de a vedea aceeasi poveste redata in doua versiuni diferite. Si, desigur, este placut sa stii o poveste inainte de a vedea un film. In acest an, o multime de filme bazate pe carti au ajuns pe marele ecran (si mic). 

Site-ul CartePremium va prezinta 6 carti transformate in filme de succes:

1. Apa pentru elefanti

Inca un film cu o audienta foarte mare este “Apa pentru elefanti”, bazat pe romanul omonim al autoarei Sara Gruen, care prezinta povestea unui tanar student la medicina veterinara care, dupa ce este informat ca parintii lui au murit intr-un accident de masina, renunta la studii si reuseste sa obtina un post de medic veterinar la un circ ambulant. Totul se schimba atunci cand o intalneste pe sotia dresorului de animale, August. Acestia doi lupta pentru dragostea lor, iar in final inving.

2. Shutter Island

Desi nu stiati, acest film este bazat pe romanul omonim al lui Dennis Lehane si prezinta povestea a doi detectivi care investigheaza disparitia unei nebune dintr-un spital psihiatric de pe o insula. Cautarile lor duc spre niste descoperiri la care nu se asteptau, iar la final se afla cheia tuturor misterelor cu care s-au confruntat cei doi.

3. Pe aripile vantului

Probabil cea mai romantica poveste de dragoste este scrisa de Margaret Mitchell, iar numele ei este “Pe aripile vantului”. La fel de fascinant ca si cartea, filmul ii are in distributie pe marii actori Vivien Leigh, Clark Gable, Barbara O’Neil, Thomas Mitchell etc. Castigand 9 premii Oscar, printre care premiul pentru cea mai buna actrita revenindu-i lui Vivien Leigh, acest film reflecta foarte bine povestea de dragoste dintre Scarlett O’Hara si Rhett Butler.

4. Pacientul englez

Bazat pe romanul lui Michael Ondaatje, filmul “Pacientul englez” a avut un succes de neimaginat si a fost recompensat cu 9 premii Oscar si cu 2 premii Golden Globes. Filmul ii are in rolurile principale pe Ralph Fiennes si pe Kristin Scott Thomas, doi actori de exceptie, care au fost nominalizati la premiul pentru cei mai buni actori in roluri principale, dar, din pacate, nu le-au castigat. Filmul prezinta povestea unui pacient ranit, cu trupul ars pe care il ingrijeste Hana si despre care se presupune ca ar fi englez, pentru ca el isi perde memoria si nu este in stare sa spuna nimic despre identitatea lui. Pe parcursul filmului insa, el isi aminteste franturi din evenimentele care l-au condus in situatia de fata.

5. Sherlock Holmes

Acest film are doua parti pana in prezent si este o adaptare a romanului lui Sir Arthur Conan Doyle. Povestea prezinta o portretizare dinamica a faimosului personaj Sherlock Holmes care are parte de o intreaga serie de aventuri alaturi de partenerul sau loial, Watson. Filmul a castigat 2 premii Oscar si un premiu Golden Globes.

6. The Notebook

Filmul reprezinta ecranizarea romanului de dragoste cu acelasi nume al lui Nicholas Sparks si prezinta povestea de dragoste plina de peripetii dintre doi tineri. Acest film a fost foarte apreciat de tineretul din ziua de azi si nu numai datorita povestii incredibile si a actorilor care au dat viata personajelor principale: Rachel McAdams si Ryan Gosling.