Care este rolul ursitoarelor la botez?

 

Botezul copilului este un eveniment foarte imporatant, acesta necesita o multime de pregatiri si planificari. Spre deosebire de o nunta, la organizarea petrecerii de botez trebuie planificate si activitati care sa ii distreze pe micii oaspeti, care s-ar putea plictisii la o petrecere obisnuita. Pentru ca cei mici sa se distreze la petrecere poti angaja ursitoare botez care creeaza un moment special doar pentru copilul tau.

Legenda ursitoarelor

Potrivit legendelor, ursitoarele sunt fiinte mistice care au puterea de a prevesti viitorul copiilor chiar de la nastere. Potrivit legendei romanesti, ursitoarele sunt surorile ielelor, acestea sunt trei fete fecioare care apar la poarta copilului in a treia noapte de la nastere pentru a-i prezice acestuia destinul pe care il v-a avea. In trecut, nasa pregatea o masa cu dulciuri, prajituri si bomboane menite sa le indulceasca pe ursitoare pentru a ura doar lucruri bune copilului. Se spune ca nimeni nu le poate vedea niciodata dar pot fi auzite, de aceea mama copilului era cea care stia dimineata ce au prezis ursitoarele.

Distractie la botez

In zilelele noastre lucrurile s-au schimbat si ursitoarele pot fi vazute la petrecerea de dupa ceremonia de botez a copilului. De obicei ursitoarele au nume specifice cum ar fi: Intelepciune, Iubire, Frumusete si altele. Acestea sunt trei fete actrite care fac din traditia ursitoarelor o poveste magica la care pot lua parte toti invitatii de la botez. Indiferent de ce varsta ai, cu siguranta vei fi placut surprins de povestea pe care ursitoarele o creaza. Povestea pe care o fac fetele frumos imbracate in zane are un rol simbolic, de cele mai multe ori acest spectacol nu dureaza mai mult de 20 de minute. Zanele bune isi spun urarile de bine air apoi apare ursitoarea rea care incearca sa prevesteasca lucruri negative si chiar ghinion copilului, insa de fiecare data ursirea acesteia este spulberata de celelealte uristoare bune care fac ca povestea sa se termine cu bine si copilul sa ramana doar cu prezicerile bune. Momentul ursitoarei rele este mai mult amuzant, aceasta incearca prin replicile ei sa ii faca pe toti invitatii sa rada, uneori chiar aduce replici hazlii pe care le adreseaza unor invitati.

De obicei la botez sunt prezenti si foarte multi invitati mici, copii vor fi cu siguranta incantati de prezenta zanelor la eveniment. Zanele pot fi uneori insotite de animatori imbracati in personaje de poveste care ii vor distra pe cei mici pe toata perioada evenimentului.

Daca iti doresti ca botezul copilului tau sa fie intr-adevar magic si unic, alege sa chemi ursitoarele care cu siguranta vor fi o incantare si pentru cei mici dar si pentru cei mari.