Capacitatile senzoriale ale pisicilor

  • Duminică, 10 Ianuarie 2021
  • Animale

Despre animalele se vehiculeaza ffoarte multe mituri si curiozitati, iar una dintre cele mai intalnite mentiuni de acest gen face referire la capacitatile senzoriale ale pisiccilor. Pot pisicile cu adevarat sa presimta anumite evenimente sau sa contribuie in unele cazuri iesite din comun?

 

Practica ne arata ca de la mit la realitate este o fasie extrem de scurta, pentru ca in nenumarate cazuri s-a dovedit stiintific si practic ca acele capacitati senzoriale ale pisicilor dau cu adevarat roade.

De exemplu, simturile pisicilor sunt mult mai ascutite, ceea ce inseamna ca ele pot resimti de exemplu, cu scurt timp inainte, producerea unor fenomene naturale (de exemplu, cutremurele). Astfel ele vor deveni agitate sau chiar vor incerca sa se ascunda.

 

Totusi, zicala conform careia o pisica ar putea simti o tragedie in familie sau ar putea vindeca o serie de afectiuni ramane la un stadiu incert. E drept, pisicile se aseaza adesea pe zonele afectate ale stapanului, unii punand acest aspect pe baza unor vibratii energetice negative pe care le-ar resimti si pe care le-ar absoarbi pisicile. Totusi, suntem de parere ca acest aspect contribuie cel putin psihologic la starea noastra de bine astfel incat, optimismul contribuie la vindecarea mai rapida a organismului. De altfel, nici vorba ca pisicile sa fie vrajitoare reincarnate asa cum vedem prin filme si seriale. Asadar, pisicile raman simple companioane speciale care vor contribui zi de zi la starea noastra de bine.