Când vi se cuvin despăgubiri în Marea Britanie și de la cine să solicitați ajutor?

  • Vineri, 27 Decembrie 2019
  • Lege
  • Publicat de
despagubiri accidente marea britanie insito revendicari uk despagubiri accidente marea britanie insito revendicari uk

Când vi se cuvin despăgubiri în Marea Britanie și de la cine să solicitați ajutor?

Am putea crede că, deoarece atât Polonia cât şi Marea Britanie sunt state membre ale Uniunii Europene,  dispozițiile de drept ar trebui să fie similare. Cu toate acestea, în cazul despăgubirilor, nu e deloc așa. Când locuiți în afara țării, merită să vă cunoașteți drepturile și obligațiile. De asemenea, este bine să știți ce beneficii puteți solicita și în ce situații le puteți cere. 

Care sunt despăgubirile din Marea Britanie și cine le poate solicita?

Din cauza lipsei de cunoștințe sau a temerii că nu își vor putea atinge scopul, multe persoane care sunt victime ale abuzurilor sau accidentelor renunță adesea la lupta pentru despăgubirile ce li se cuvin de drept. Acestea au adesea amintiri negative cu privire obținerea de despăgubiri în Polonia. Din fericire, aspectele legate de despăgubirile din Marea Britanie arată cu totul altfel. Nici măcar nu trebuie să aveți o poliță de asigurare specială la compania de asigurări. Tot ce trebuie să faceți este să știți pe cine trebuie să contactați.

Cine vă poate ajuta să obțineți despăgubiri?

Haideți să aruncăm o privire la acest exemplu concret referitor la modul în care se pot obține despăgubiri. 

“Domnul Robert a avut un accident pe una dintre șoselele expres britanice. Mașina lui a fost lovită de alt vehicul care mergea în spatele lui. Șoferul vehiculului nu dorea să furnizeze date de contact, astfel încât problema a devenit complicată și se părea că este chiar mai dramatică decât credea victima. Fiind într-o țară străină, vă puteți simți neajutorat. Din fericire, la locul accidentului, victima a sunat la compania Insito Despăgubiri . 

Acolo a fost informat că trebuie să sune la poliție, să adune datele posibililor martori și să facă fotografii. Compania a trimis, de asemenea, un transportator de mașini pentru a prelua imediat mașina domnului Robert. De asemenea, a primit un vehicul  înlocuitor. Angajații Insito Despăgubiri l-au ajutat să completeze documentele importante. Au comunicat în limba polonă astfel încât nu au existat neînțelegeri. Angajații firmei au fost de mare ajutor pe parcursul procedurii de obținere a despăgubirilor. Despăgubirea însăși a fost, de asemenea, satisfăcătoare pentru domnul Robert.” Datorită acestui sprijin, stresul asociat cu cazurile fortuite este mult mai mic.

Pentru ce puteți primi despăgubiri în Marea Britanie?

Contrar aparențelor, sunt multe situații în care cineva are dreptul la despăgubiri. Despăgubirile sunt, de asemenea, mai ușor de obținut decât la noi în țară. Când puteți solicita despăgubiri? Într-adevăr, cazurile fortuite care vă îndreptățesc să solicitați despăgubiri sunt multe, însă ele sunt în general împărțite în mai multe categorii. Acestea includ erori medicale (cazuri de malpraxis), accidente rutiere, accidente în locuri publice sau accidente de muncă. 

În ciuda faptului că procedurile sunt mai simple decât în Polonia, mulți polonezi care trăiesc în Marea Britanie solicită despăgubirile ce li se cuvin. Pe de o parte, acest lucru se datorează necunoașterii reglementărilor, pe de altă parte, barierei lingvistice. În Polonia numai accidentul în sine este asociat cu o serie de neplăceri și dificultăți în obținerea de despăgubiri pentru incident. Dacă se întâmplă în străinătate, stresul este și mai mare și totul pare mai dificil. Mai ales în situațiile în care autorul incidentului vrea să se exonereze de răspundere. Atunci vine în ajutor compania Insito Compensation, care oferă asistență în obținerea de despăgubiri și ajută la îndeplinirea tuturor formalităților.