Cand incep bebelusii sa mearga si cum va pregatiti de acest lucru

Bucurați-vă de acele zile în care bebelușul dvs. încă nu merge, pentru că, înainte de a vă da seama, se ridică pe acele două picioare mici, alergând și explorând lumea.

Primii câțiva ani din viața unui bebeluș sunt marcați de nenumărate repere, dar poate unul dintre cele mai incitante și, de asemenea, “terifiante”, este atunci când micuțul tău începe să meargă.

Nu veți uita niciodată acei pași.

Deci, cum vă puteți pregăti cel mai bine atunci când se va întâmpla în cele din urmă?

Veți vedea mai multe lucruri înainte de începerea mersului efectiv, așa că țineți cont de acestea. Totul începe cu „timpul de burtă”, când bebelușul dvs. va începe să construiască mușchii necesari pentru a-i ajuta să rămână în poziție verticală.

Acest lucru se transformă în răsturnare, si apoi în cele din urmă treceți la șezut, târându-vă și apoi câștigând impuls pentru a sta în picioare.

În cele din urmă, veți observa când bebelușul dvs. „croazieră”, când se apucă de lucruri pentru a-i ajuta să se deplaseze.

Toate acestea sunt indicii că bebelușul se pregătește să meargă, în special partea „de croazieră”. Are sens într-adevăr, întrucât practic sunt aproape pe jos, doar fără puterea sau încrederea de a face acest lucru fără să se țină încă de ceva. Acest lucru poate dura în medie între nouă și doisprezece luni, dar fiecare copil este diferit.

Așadar, s-ar putea să vă întrebați cât timp mai merge copilul meu? Aceasta este cu adevărat întrebarea de un milion de dolari. Dar este important ca părinții să-și amintească faptul că fiecare copil se dezvoltă în ritmul său, deci nu există un răspuns unic la toate întrebările.

Cu toate acestea, ceea ce pare a fi cel mai frecvent este că, de obicei, un bebeluș va începe să meargă independent aproximativ două până la trei luni după ce a învățat cum să se ridice complet. Dacă ați observat că bebelușul dvs. croazieră, ar trebui să știți că mersul urmează în curând. Niciun bebeluș nu începe să stea în picioare sau să croiască în același timp, așa că nu vă simțiți descurajați. Majoritatea copiilor își vor începe primii pași când vor avea între nouă și cincisprezece luni.

O mulțime de bebeluși neurotipici vor începe să meargă înainte de prima lor zi de naștere, dar marea majoritate a bebelușilor neurotipici vor merge cu cincisprezece luni. Majoritatea medicilor pediatri sunt de acord că oriunde între nouă și optsprezece luni se încadrează în intervalul de timp „normal”.

Ca părinte, s-ar putea să simți că vrei să faci tot ce poți pentru a-ți ajuta bebelușul să înceapă să meargă. Cu toate acestea, adevărul este că depinde de bebelușul tău să pună treaba în mers. Vă puteți ajuta asigurându-vă că locuința dvs. este protejată de bebeluși și lăsați spațiu pentru ca bebelușul dvs. să se simtă liber să exploreze. Asigurați-vă că există obiecte robuste în jurul dvs. pentru a vă ajuta la croazieră. De asemenea, vă puteți asigura că pantofii le-au scos acasă, deoarece picioarele pe podea vor ajuta la întărirea mușchilor picioarelor și vor ajuta la aderență. Desigur, lauda este întotdeauna utilă în orice proces de învățare.

Nu există niciun motiv pentru a cumpăra un produs special care să susțină că acesta îl va ajuta pe bebeluș să meargă mai repede. De fapt, multe dintre aceste elemente pot afecta chiar procesul. În schimb, alegeți un centru de joacă staționar.

Când vine vorba de căderea bebelușului tău, nu-l transpira prea mult. Majoritatea copiilor experimentează căderea în jos atunci când învață cum să meargă și este o parte naturală a procesului. Ajută-ți copilul râzând și arătându-le că nu este mare lucru și că nu ar trebui să-l împiedice să mai încerce.

Rămâneți încurajator și oferiți-i copilului oportunități, dar aveți încredere că, în cele din urmă, copilul dvs. va prinde lucrurile în ritmul lor.