Cand este cel mai bun moment pentru a va digitaliza afacerea

Cand este cel mai bun moment pentru a va digitaliza afacerea Cand este cel mai bun moment pentru a va digitaliza afacerea

Cu toții am asistat la impactul pe care COVID-19 l-a avut asupra afacerilor. Deși lucrurile s-au îmbunătățit ușor de când au fost ridicate blocajele, imaginea de ansamblu nu s-a schimbat prea mult. Teama de a nu fi infectat este să țineți oamenii departe de piețele deschise și de centrele comerciale. Și cel mai trist este că nu există nicio indicație clară a unui vaccin în curând.

Deci, care este soluția acestui scenariu economic degradant? Ei bine, nu are sens digitalizarea?

Dacă urmăriți cu atenție tiparul de cumpărături al utilizatorilor, pandemia a determinat pe toată lumea să rămână în interior și să cumpere lucruri de la casele lor. Deci, în calitate de proprietar de afacere, nu credeți că accesul digital ar da afacerii dvs. un impuls atât de necesar?

Să încercăm să aflăm câtă apă ar rezista această mișcare

International Data Corporation (IDC) a studiat 2.000 de întreprinderi mici pe diferite piețe, cum ar fi Franța, Germania, Statele Unite, Mexic, Canada, Regatul Unit, Chile și Brazilia. Aceștia au folosit un index cu 4 secțiuni pentru a accesa eforturile de digitalizare ale acestor companii, iar rezultatele au susținut că 16 la sută dintre ei „se luptau să supraviețuiască”, în timp ce 36 la sută se aflau în modul de supraviețuire. Ulterior, s-a declarat în unanimitate că, indiferent de locul în care au fost plasate în lista de clasificare conform indexului, 70 la sută din companii își făceau deja pasul înainte pentru a-și digitaliza companiile. Daniel-Zoe Jimenez, AVP al IDC și șef al transformării digitale, a clarificat scenariul spunând că, deși era deja prezent înainte de pandemie, COVID a împins digitalizarea în întreprinderile mici într-un ritm rapid. Jimenez a adăugat în continuare că acum proprietarii de afaceri au realizat importanța digitalizării și nu o mai văd ca o opțiune.

Dar digitalizarea vine cu câteva obstacole

Acum, că am văzut cât de important este să adaptăm digitalizarea în afaceri, ar trebui să ne educăm cu privire la aceasta. Gaga în lume a conceptului, dar s-a întrebat cineva care sunt problemele asociate cu acesta?

Studiile sugerează că există trei probleme majore legate de digitalizare - probleme bugetare, lipsa abilităților digitale și rezistența la schimbări bruște. Aceste probleme creează un obstacol semnificativ în proces, dar dacă sunt rezolvate, digitalizarea ar putea fi un factor extraordinar de succes pentru majoritatea tipurilor de afaceri.

Deci, cum răspund proprietarii de afaceri la această schimbare?

Ei bine, vestea bună este că, în ciuda acestor obstacole, în mod uimitor, aproape 45% dintre proprietarii de afaceri intenționează să-și desfășoare o parte semnificativă din operațiuni online până în 2021. Până la 32% dintre ei au început deja să lucreze la pregătirea unei strategii digitale complete. . Deci, presupunem că în curând va apărea un număr mare de companii pe platformele digitale.

Înțelegem că este greu să vă schimbați brusc strategia de afaceri și nici momentul nu este excelent, cu viruși care plutesc în jurul nostru. Dar să luăm un minut și să ne gândim. Nu este cel mai bun mod de a ajunge la clienții vizați? Dacă credeți că răspunsul este da, atunci nu ezitați să începeți planificarea chiar acum.