Cum putem obtine buze perfecte prin machiaj?

  • Vineri, 29 Noiembrie 2019
  • Diverse
Cum putem obtine buze perfecte prin machiaj? Cum putem obtine buze perfecte prin machiaj?

 

In cazul buzelor, de exemplu, exista femei care isi doresc o alta forma si dimensiune, fara sa ia in calcul proportiile fetei. De aceea, inaintea unei interventii de modificare a morfologiei (prin operatie estetica, injectare de substante sau tatuaj permanent), ar fi bine sa ceri parerea unui specialist in estetica chipului tau: un estetician sau un make-up artist. Site-ul perfectbeauty.ro ne ofera cateva sfaturi despre cum sa avem buze perfecte prin machiaj.

 

Desen tehnic de mare precizie

Buzele frumoase inseamna in primul rand buze sanatoase. Daca avem deficit de vitamine sau daca sufera din cauza factorilor de mediu, se usuca, se exfoliaza, se cojesc, se crapa si devin aspre, si unele cazuri, foarte subtiri. In acest caz, avem nevoie de produse farmaceutice destinate “repararii”, creme grase, cu vitaminele A si C. Cand isi revin si capata un aspect lucios, neted, sanatos, trebuie intretinute, prin balsam de si crema de noapte, cu vitamina A. 

In a doua etapa, sa invatam cum le punem in valoare prin machiaj. Buzele sunt ultimele machiate, dar sunt primele care “vorbesc”. Atunci cand sunt proaspete, simetrice, pline, iar buza de jos depaseste usor ca volum buza de sus pentru dvs, trebuie sa indrepti atentia asupra lor. Deseneaza conturul cat mai fin, cu un creion in nuanta rujului, iar daca intentionezi sa folosesti un gloss nude, alege un creion neutru, in nuanta buzelor tale. Umple forma astfel creata cu ruj, pornind din centrul buzelor spre margini. Striveste usor buzele una de alta, pentru a omogeniza rujul, dar si pentru a stimula circulatia locala si a da senzatia de volum mai mare. Aplica apoi al doilea strat de ruj. 

• Pentru ca rujul sa tina foarte mult, la aplicarea fondului de ten pe fata, intinde putin si pe suprafata lor. Aplica rujul si apoi un puf de pudra translucida doar cat o atingere. Cu cat rujul este mai mat, cu atat este mai rezistent.

• Daca reaplici rujul dupa masa la restaurant si nu ai la indemana pudra, poti folosi o batista de hartie, pe care presezi usor buzele pentru a indeparta excesul de grasime si a face rujul mai rezistent. 

• Dupa ce trasezi conturul, estompeaza usor arcul din centrul buzei de sus, cu ajutorul unui betisor cu vata. Are efectul de a mari optic buzele si de a da un aer tineresc.

• Daca ai depasit conturul, poti folosi un betisor cu imbibat in fond de ten, pe post de “guma de sters”. Pudrezi si reiei trasarea liniei de contur.

• Pentru un efect stralucitor, aplica un gloss numai spre centrul gurii, iar rujul va rezista mai mult.

• La femeile mature, unde exista riduri fine in jurul gurii, este de evitat rujul sidefat sau gloss-ul. Un rujul mat, usor hidratant, cu vitamine, le va pune in schimb in valoare.  Foto: Thinkstock