Avantajele unui cont bancar

Pentru unii, aparitia bancilor, a conturilor si respectiv a cardurilor bancare a fost cel mai bun lucru care se putea inventa odata cu aparitia omenirii. Altii insa au constrangeri in ceea ce priveste deschiderea unui cont bancar din cauza numeroaselor controverse ce apar in jur.

 

In realitate, procedura de deschidere a unui cont bancar este foarte simpla iar avantajele care le poate oferi un astfel de cont sunt nenumarate.

In primul rand, majoritatea magazinelor accepta plata cu cardul, ceea ce inseamna ca nu ar mai fi necesar sa umbli in permanenta cu multi bani la tine si sa fii tinta unor raufacatori. De altfel, daca-ti este furat portofelul sau geanta cu cardul in acestea, printr-un simplu apel la banca iti poti inchide contul si sa soliciti un alt card, o operatiune adesea gratuita ce dureaza doar cateva secunde.

 

De altfel, multe conturi bancare sau mai bine zis carduri asociate, pot fi utilizate inclusiv in afara tarii. Din conditii de siguranta, nu va trebui din nou sa-ti faci griji. Totodata, tu decizi cine poate folosi cardul si cum. Il poti folosi drept persoana unica sau poti deschide un cont de familie, un cont in care sa-ti realizezi o serie de economii pentru zile grele sau nevoi.