Avantajele periei de lemn

Stiai ca alegerea ustensilelor pentru par joaca un rol extrem de important pentru sanatatea si aspectul podoabei capilare? Unele ustensile, in special cele cu aer cald, iti pot aecta sanatatea si structura parului, dar acest lucru se poate aplica si accesoriilor de stilizare care sunt adresate utilizarii zilnice si care nu lucreaza cu caldura, asa cum e peria de par.

Specialistii recomanda cu precadere achizitionarea periilor de par din lemn, insa nu orice perie, ci acele tipuri de perii care au perisorii din lemn. De ce o astfel de perie si nu una din plastic sau cu dinti metalici?

In materialul de astazi vei afla toate aceste lucruri extrem de utile si importante pentru sanatatea parului tau.

  

1. Descurca parul mai usor

Datorita perilor ce deseori au o lungime si un diametru destul de mare, iti va fi mult mai simplu sa-ti intretii si sa-l perii, cu atat mai mult daca ai un par pretentios, cu fir subtire, uscat, care se incurca usor.

Totodata, de fiecare data cand ai sa-ti perii parul cu o astfel de perie de lemn, vei putea observa ca nu iti vor mai cadea fire de par atat de multe, care deseori se prind printre perii de plastic sau cei metalici ai unei perii.

 

2. Previne electrizarea parului

Multe persoane urasca acea senzatie in care parul face o “priza” cu tot ceea ce inseamna corp, haine, par etc. Iar peria de lemn este foarte renumita pentru acest aspect. Asadar, folosind peria de lemn previi si electrizarea firului de par, cat si senzatia neplacuta pe care ti-o ofera acest lucru.

 

3. Durabilitate mai ridicata

Cu siguranta atunci cand investesti in diferite accesorii pentru corp si/sau par, iti vei dori si o durata de viata mult mai ridicata, mai ales daca rezonezi cu acestea. Daca in cadrul periilor clasice te poti trezi foarte usor cu un maner rupt sau cu dinti rupti, peria de lemn are o duritate si o stabilitate mai crescuta, ceea ce inseamna ca si rezistenta ei in timp va fi mai ridicata. In plus, peria de lemn se curata si mult mai usor.