Cum sa faci ca parfumul sa persiste toata ziua

Multi oameni se plang ca mirosul parfumului nu persista deoarece se evapora prea repede, dar de ce se intampla acest lucru? PH-ul este o substanta care delimiteaza aciditatea si netezimea pielii si fiecare persoana are un PH diferit, de aceea unele parfumuri dureaza de obicei foarte putin pe pielea unor oameni.

De multe ori ati auzit despre „notele” unui parfum. Ce sunt? Este amestecul dintre diferitele arome care, intr-o proportie unica, dau caracteristica fiecarui parfum. Cand vine vorba de clasificarea lor, expertii o fac asa:

  • Notele de baza: Ele reprezinta baza parfumului si unde sunt impuse aromele cu cea mai lunga durata, cum ar fi lemn si condimente. In momentul mirosirii, acestea sunt cele care au nevoie de mai mult timp pentru a le percepe, dar ele sunt si cele care dau caracterul parfumului. In plus, ele sunt cele care variaza cel mai mult in functie de fiecare tip de piele, de aceea se simt diferit pe fiecare dintre noi.
  • Notele de inima: Sunt grele, insinuate dupa o jumatate ora dupa ce ati pus parfumul si dureaza pana la aproximativ doua ore mai tarziu.
  • Notele de intrare: Sunt primele care se simt. Volatile sunt ca o „prima impresie” care iese in evidenta de indata ce iti pui parfumul si nu dureaza mai mult de o jumatate de ora. Atunci cand alegeti un parfum, este de asemenea important sa cunoasteti „familiile” folosite de parfumieri. Exista citrice (lamaie, portocale, bergamot); pomi fructiferi (capsuni, mere); florale (iasomie, trandafir, mosc); orientale (piper, lemn dulce); lemn (lemn de santal, patchouli, cedru); si Cipru (o combinatie complexa de lemn si fructe).

Cum sa faci ca parfumul sa persiste toata ziua

Primul pas este ca pielea sa fie foarte curata. De aceea, dupa un dus sau o baie, este momentul perfect. Aplicati numai cateva picaturi sau, daca este spray, o cantitate foarte mica. In caz contrar, mirosul poate fi foarte puternic si chiar agresiv. Nu pulverizati foarte aproape de piele, indicat este de la aproximativ 10 centimetri.

Exista anumite locuri ale corpului, care au tendinta de a avea mai multa temperatura decat restul, deoarece acolo sangele circula mai aproape de piele. Fiind mai cald, in aceste zone parfumul se evapora mai lent si, prin urmare, dureaza mai mult. Care sunt? Interiorul incheieturilor, gatul si dupa urechi.

Fundamental: nu frecati. Pur si simplu aplicati-l si lasati sa se absoarba si sa se usuce numai.

Și un ultim truc: daca purtati o esarfa, parfumati-o. Acest lucru va va ajuta, de asemenea, sa mentineti parfumul in timpul zilei.