Avantaje si dezavantaje intre automobil si trotineta electrica

In zilele noastre este indicat sa existe cel putin o forma individuala de transport in cadrul unei familii. Desi deseori este foarte dificil ca sa te raportezi la o singura modelitate de transport de acest gen, detinerea unui automobil personal sau a unei modalitati conexe, de poate ajuta sa-ti desfasori atributiile si placerile mai simplu, mai usor, cu mai multa rapiditate (uneori), fara sa depinzi de metodele de transport in comun, de programul acestora si de limitele impuse.

 

Iar in zilele noastre beneficiezi de o libertate foarte vasta in ceea ce priveste alegerea unei forme de automobil personal, printre care se numara masinile clasice pe baza de combustibil, masinele electrice, bicicletele, scuterele sau chiar si trotinetele electrice.

Toate aceste forme de transport vin insa atat cu avantaje, cat si cu dezavantaje, pe care ar trebui sa le iei in seama inainte de fiecare achizitie.

 

Avantajele unui automobil si a trotinetei electrice

 

Ambele modalitati de transport pot fi utilizate simplu si rapid de catre adultii din familie, fara sa fii nevoit sa depinzi de prieteni sau de anumite modalitati de transport in comun, ce pot impune unele compromisuri.

Ambele pot fi usor de intretinut, atata timp cat mentenanta se face periodic si cat se respecta normele de functionare.

De asemenea, ambele forme de transport pot fi ecologice, prietenoase cu mediul inconjurator.

 

Dezavantajele automobilelor si a trotinetelor electrice

Trotinetele electrice pot avea un pret mai mic fata de un automobil de acelasi fel (si nu numai), dar poate avea si un pret mult mai ridicat. Iar performante mai ridicate, inseamna si costuri mai ridicate.

Trotineta poate fi utilizata doar de un singur membru al familiei, insa automobil permite o capacitate mai mare de persoane.

Automobilele necesita permis de conducere, motiv pentru care nu sunt disponibile tinerelor, insa trotinetele pot fi utilizate de catre oricine, inclusiv de catre copii.

Automobilele pot sta in trafic mai mult timp in cazul unei aglomeratii, in timp ce trotinetele se pot plia mai usor si sa-si faca trecerea mai rapida in trafic.

Automobilele sunt mai vizibile in trafic, in timp ce trotinetele au un risc mai ridicat de nesiguranta, in special asociate in traficul obisnuit.