Atac de astm si fără inhalator-Ce să faci?

Înainte de a intra în diferitele opțiuni pe care le aveți atunci când sunteți blocat fără inhalatorul și într-o criză de tuse, haideți să scoatem mai întâi un disclaimer. Dacă aveți un atac de astm, prioritatea dvs. ar trebui să fie ajutorul medical de urgență. Dacă asta înseamnă să chemați o ambulanță sau să conduceți singur la camera de urgență, atunci faceți acest lucru. Acum că am scăpat de asta, să continuăm.

Regula de aur

Pentru a face acest articol întreg nul și pentru a vă împiedica să rămâneți fără inhalatorul dvs., urmați o regulă simplă. Luați întotdeauna inhalatorul cu voi peste tot. Nu este mare, iar ajutorul pe care îl oferă este de câștig imens. În loc să trebuiască să căutați opțiuni alternative atunci când un atac de astm brulează, trageți doar inhalatorul de astm.

Identificarea unui atac de astm

Ceea ce va trebui să știți este dacă aveți cu adevărat un atac de astm. Iată deci câteva simptome de bază care vă pot ajuta. Puteți simți senzația de strângere în piept , tuse excesivă , dificultăți de respirație și pur și simplu respirație șuierătoare . Ritmul cardiac va crește de obicei și, în unele cazuri, unghiile și buzele unei persoane încep să capete o culoare albăstruie. În cazul decolorării părților corpului, ajutorul medical de urgență este esențial.

Cauzele atacului de astm

S-ar putea să vă întrebați ce v-a determinat să începeți să tușiți ca un buldog care latră, așa că iată câțiva factori pe care ați putea dori să-i luați în considerare. Poluarea aerului, praf și alte substanțe iritante, fum de țigară, parul de animale de companie, exagerarea fizică și chiar stresul emoțional.

Ce poti sa faci

Există șase lucruri pe care le-ați putea face în cazul unui atac brusc de astm, iată-le:

- Așezați-vă în poziție verticală - Acest lucru permite căilor respiratorii să se deschidă complet. Chiar dacă culcat sau aplecat se simte mai confortabil, de fapt vă obstrucționează căile respiratorii.

- Respirați lung și adânc - În acest fel, vă veți încetini respirația și ritmul cardiac. Acesta este un mod bun de a preveni hiperventilarea.

- Rămâneți calm - Rămâneți liniștiți, permițând mușchilor să se relaxeze, prevenind să apară alte tulpini în piept și gât.

- Separați-vă de declanșator - Indiferent ce vă provoacă atacul de astm, îndepărtați-vă de el. Fumători lângă tine? Părăsi zona.

- Bea o băutură fierbinte cu cofeină - Consumul de cafea fierbinte sau o altă băutură cu cofeină poate oferi alinare timp de până la două ore.

- Obțineți ajutor medical de urgență - Din nou, cea mai bună opțiune este să obțineți asistența medicală adecvată de care aveți nevoie. Un atac de astm poate duce la moarte; nu este o glumă.

Controlează-ți astmul

Astmul nu este ceva care vine și dispare, așa că asigurați-vă că aveți grijă de el în mod corespunzător. O atenție constantă la astmul dumneavoastră nu înseamnă doar că vă puteți simți mai bine în fiecare zi, ci ar putea însemna și diferența dintre viață și moarte într-o zi. Lecția zilei: duceți-vă inhalatorul oriunde v-ați duce telefonul mobil.