Antrenamente pe care ar trebui să le facă fiecare femeie peste 50 de ani

Antrenamente pe care ar trebui să le facă fiecare femeie peste 50 de ani Antrenamente pe care ar trebui să le facă fiecare femeie peste 50 de ani

Toată lumea este familiarizată cu fraza; Varsta este doar un numar. Ai putea avea 60 de ani, dar arăți ca un bărbat de 40 de ani. Oricine poate realiza acest lucru în funcție de modul în care ai grijă de corpul tău și de ceea ce faci pentru a rămâne activ. Mulți oameni trăiesc, de obicei, cu presupunerea că, dacă nu au fost activi în anii 20, 30 sau 40, că nu trebuie să fie activi în anii 50, atunci când vine vorba de antrenament. Cu toate acestea, aceste informații nu sunt un fapt. Când vorbim despre antrenament, nu este niciodată prea târziu să începem la orice vârstă. Intrarea într-o rutină de antrenament vă poate ajuta să eliminați unele probleme cauzate de inactivitate și să vă lăsați corpul să se simtă minunat.

Acest articol prezintă șapte antrenamente pe care femeile de peste 50 de ani ar trebui să le încerce:

Antrenamente pentru spate: 

Spatele este una dintre zonele care au mușchii cei mai mari. Cu toate acestea, mulți oameni uită de obicei să lucreze la asta. Există mai multe exerciții pe care le poți face, care vizează spatele. Activitățile pe care le voi include aici se pot face acasă folosind gantere pentru a crește impactul și sunt potrivite pentru femeile cu vârsta peste 50 de ani.

Scândură:

Plank este un exercițiu eficient, ușor de executat. Puteți face acest lucru cu diferite variații, dar vă recomand să faceți interschimbabil scândura mică și scândura înaltă.

Așezați-vă mâinile pe saltea cu palmele plate. Ridicați genunchii și îndreptați simultan picioarele, astfel încât întregul corp să fie orizontal de la sol. Doar palma și degetele de la picioare ar trebui să fie în contact cu salteaua. Țineți această poziție timp de zece secunde. Fără să vă odihniți, treceți la scândura mică. Cu corpul încă orizontal cu solul, coborâți corpul astfel încât, în locul palmelor, să folosiți coatele pentru a vă sprijini corpul. Țineți-l timp de zece secunde, apoi reveniți la scândura înaltă fără a vă odihni. Faceți acest lucru timp de 50 de secunde, apoi obțineți o pauză de 10 secunde.

Superman:

În acest exercițiu, așezați-vă plat pe saltea cu burta, cu mâinile întinse deasupra capului. Apoi ridicați ușor picioarele și umerii în timp ce strângeți miezul. Acest antrenament este foarte eficient pentru a lucra pe partea inferioară a spatelui.

Flotări

Acesta este un antrenament foarte eficient care vă va ajuta să obțineți rapid rezultatele dorite. Funcționează pe spate, pe biceps, pe bază. Când ați terminat corect, vă poate afecta și fesierele și picioarele. Pentru a obține rezultate mai bune, provoacă-ți în mod constant corpul să meargă mai departe și, pe măsură ce progresezi, poți încerca oricând diferitele variante.

Antrenamente de yoga

Exercițiile delicate pe care le are yoga și efectul de relaxare a minții sunt etern o modalitate eficientă de a lupta împotriva rigidității, artritei și chiar durerii cronice. Iată câteva exerciții de yoga care vă vor face să plecați în drum.

Acesta este un clasic al yoga care nu are nevoie de practică. Se întinde întregul spate, permițând în același timp gâtului să se relaxeze, de aceea preferat de cei cu probleme de spate. De asemenea, ajută la întărirea umerilor. Cu toate acestea, faceți exerciții cu prudență și acordați atenție corpului dumneavoastră dacă vă recuperați după leziuni la umăr.

Pozitie semiluna. 

Este, de asemenea, menționat ca o lovitură ridicată și crește efectiv rezistența la picioare, în timp ce vă întinde șoldurile, umerii, pieptul și gleznele. Dacă este dificil să vă angajați mușchii sau nu pare să vă mențină echilibrul, aveți opțiunea de a o efectua cu un genunchi pe sol. Pentru a evita leziunile la genunchi, asigurați-vă că sunteți echipat cu un covor gros înainte de a face acest exercițiu sau oricare altul care vă cere să vă puneți greutatea pe genunchi.

Antrenamente cardio

Este imperativ să știți că cardio este o necesitate care trebuie adăugată la rutina de antrenament. Cardio vă permite să construiți forță, echilibru, agilitate și rezistență în corp, iar data viitoare când ajungeți pe podea pentru a vă antrena, veți putea săpați mai adânc. Pentru femeile cu vârsta peste 50 de ani, vă voi recomanda mai multe exerciții pe bază de cardio, care vă vor aduce beneficii corpului.

Canotaj

Canotajul este un alt exercițiu care funcționează pe spate, miez, brațe și chiar pe umeri. Efectuarea acestui exercițiu ca cardio vă va lăsa epuizat și ud de transpirație, dar la sfârșitul acestuia, vă veți simți mult mai bine după ce ați lucrat mai mulți mușchi semnificativi din corpul dvs. cu doar câteva mișcări. Puteți improviza folosind benzi de rezistență dacă faceți aceste antrenamente de acasă.

Alegerea ta de antrenamente distractive

Antrenamentul nu trebuie să fie plictisitor. Puteți face lucrurile pe care le iubiți și, în același timp, vă antrenați corpul. Călăria cu bicicleta va avea mult mai mult impact atunci când o faci pe un deal sau pe terenuri ridicate. Acest lucru vă va rezolva și spatele, umerii, fesierele, picioarele și coapsele.Mersul pe jos este, de asemenea, un mod eficient de a vă antrena corpul. Faceți o plimbare în fiecare zi și parcurgeți 10000 de pași sau aproximativ 5 mile. Mersul pe această distanță în mod constant în fiecare zi vă va ajuta să slăbiți, potrivit unui studiu din 2016. Și totul fără a fi nevoit să te simți plictisit pentru că poți oricând să-ți aduci muzica sau chiar mai bine, să inviți câțiva prieteni să te alăture. Puteți oricând să schimbați acest lucru cu jogging sau alergare, de asemenea, pentru un impact mult mai mare asupra corpului dumneavoastră. Vă va lăsa să transpirați și, mai important, vă va menține în cele mai bune dispoziții după ce ați terminat sesiunea.

Dansul este o activitate distractivă de făcut, dar este și un mod foarte intens de a vă antrena corpul. Puteți încorpora mișcări care vor funcționa pe întregul corp pentru a vă lăsa împrospătat.

Saltul cu frânghia este, de asemenea, un antrenament eficient pe bază de cardio. Funcționează pe picioare, pe mâini, pe umeri și, atunci când o faci corect, te poate face și pe drum să vezi din nou abs.

Antrenamentul poate fi o aventură epuizantă, dar rezultatele vă vor emoționa și chiar vor fi dependenți de antrenament în fiecare zi. Pentru oameni ca Jenifer Lopez, care arată mult mai tânără decât ea, are vârsta, dar un număr. Și dvs. puteți face acest lucru o realitate depunând efortul necesar și veți fi pe cale să obțineți rezultate remarcabile.