Alpinism interior:antrenamentul perfect

  • Sâmbătă, 4 Decembrie 2021
  • Sport

Începerea unui regim de antrenament poate fi uneori descurajantă. Ce fel de exercițiu îți place? Care sunt obiectivele tale de fitness? Poate te plictisești ușor și cauți ceva care să îți atragă atenția și să fie plăcut? Alpinismul în interior ar putea fi răspunsul pentru tine! Pe lângă obținerea unui antrenament excelent, alpinismul vă va oferi o cursă de adrenalină și vă va face să simțiți că puteți cuceri orice vă vine în cale. Care sunt mai exact avantajele alpinismului?

Îți mărește puterea și aderența

Alpinismul necesită utilizarea tuturor membrelor simultan pentru a vă împiedica să cădeți. Folosind antebrațele, picioarele, spatele și nucleul, devii în mod natural mai puternic cu cât o faci mai mult. De asemenea, veți dezvolta o aderență mai puternică în proces! În timpul cățărării, va trebui să folosiți o mulțime de grupuri musculare diferite din corp și, cu timpul, vor deveni mai puternici cu cât urcați mai mult. În esență, îți ridici întreaga greutate corporală de fiecare dată când treci dintr-o poziție în alta. Bineînțeles, aveți nevoie de o aderență bună pentru a nu cădea, așa că este logic că acest lucru se va îmbunătăți făcând acest antrenament. Îmbunătățirea aderenței nu va fi benefică doar pentru alpinism. Vă va ajuta atunci când faceți alte lucruri, cum ar fi ridicarea greutăților la sala de sport sau chiar ținerea pungilor alimentare mai mult timp, atunci când sunteți la cumpărături.

Îți îmbunătățește flexibilitatea

S-ar putea să nu vă așteptați la un beneficiu ca acesta atunci când vă gândiți la alpinism, dar practicarea acestuia vă va spori flexibilitatea și raza de mișcare. Urcarea implică atingerea și întinderea pentru a ajunge la următorul punct de pe perete, ceea ce înseamnă că vă veți îndepărta din ce în ce mai mult de fiecare dată. A avea suficientă flexibilitate și o gamă de mișcare în articulații este crucială pentru a evita rănile în viața noastră de zi cu zi. Un alt efect secundar al devenirii mai flexibile este un aspect mai subțire și tonifiat pentru corp.

Este Cardio bun

Nu este o faptă ușoară să urci pe un perete, astfel încât să faci asta îți va crește ritmul cardiac pe tot parcursul antrenamentului. În timp, acest lucru va ajuta la creșterea rezistenței, la arderea caloriilor și la întărirea inimii și a plămânilor. Deci, în loc să programați două antrenamente - unul pentru forță și unul pentru cardio - veți ucide două păsări cu o singură piatră în acest antrenament. Mișcarea constantă în alpinism este ceea ce determină accelerarea ritmului cardiac, determinând corpul să ardă mai multe calorii decât ați face în timpul alergării.

Ajută la îmbunătățirea coordonării și a funcției creierului

Oamenii care tind să se lupte cu coordonarea fizică ar beneficia foarte mult de alpinismul în interior. Acest exercițiu poate ajuta o persoană să dezvolte o mai bună coordonare mână-ochi, sporind în același timp sentimentul de conștientizare spațială. În plus, alpinismul în interior poate spori abilitățile cognitive și de rezolvare a problemelor, deoarece atingerea vârfului peretelui necesită mișcări atent planificate. Practicarea acestui lucru poate duce și la îmbunătățiri din lumea reală și vă poate ajuta creierul să funcționeze mai bine atunci când vine vorba de luarea deciziilor și rezolvarea problemelor.