Antrenament de kickboxing pentru a practica la domiciliu – tehnici de baza

  • Sâmbătă, 23 Noiembrie 2019
  • Sport

Antrenamentul de kickboxing este la moda. Este o combinatie distractiva de box cu arte martiale, o combinatie care il face un sport aerobic complet.

Ajuta la tonifiere, imbunatateste sanatatea cardiovasculara si este excelent pentru scaderea in greutate, chiar si pentru cei care nu vad rezultate atunci cand merg la sala de sport: puteti arde intre 350 si 500 de calorii intr-o ora.

In plus, ne invata sa ne aparam, ceea ce ne poate da nu numai putere, ci si incredere. Eliberarea tensiunilor este un sport excelent pentru combaterea stresului.

Kickboxing training la domiciliu

Kickboxing difera de box deoarece adauga lovituri si poate fi practicat fara un adversar, ceea ce il face perfect pentru un antrenament acasa. Iata cateva sfaturi pentru a invata acasa aceasta disciplina.

Echipa de kick-box Ceea ce trebuie sa fie clar este ca aveti nevoie de spatiu pentru a putea face lovituri complete. Poate ca acest lucru este suficient pentru inceput, dar puteti adauga, de asemenea, un sac de box, pantaloni de kickboxing, benzi de rezistenta sau franghii pentru a sari, manusi de box, bandaje, printre altele. O oglinda cu lungime intreaga poate fi, de asemenea, foarte utila pentru a vedea daca facem miscarile corect.

Tehnici de kick boxing: lovituri de baza Unu doi: Trebuie sa fii in garda, partea interioara a antebratelor lipita de partea corpului si pumnii inchisi care acopera barbia. Picioarele ar trebui sa fie doar flexate, stanga se intoarce si piciorul este plasat orizontal. Mai intai intindeti bratul stang (lovitura) si apoi dreptul; important este sa fie succesiv, deoarece de indata ce extindem o mana, cealalta trebuie sa ne apere din nou.

Carligul: Tehnica este similara cu cea anterioara, dar lovitura nu merge drept, ci vine din lateral. Este important sa loviti cu articulatiile pentru a nu rupe incheietura mainii.

Paralizantul: trebuie sa fii in garda – poti sa-ti pui piciorul stang sau drept in spatele tau – si loveste prin intoarcerea intregului corp; cel mai important lucru este sa puneti toata greutatea pe piciorul de sustinere si sa il intoarceti pana cand degetele se indreapta spre spate, si se rotesc impreuna cu corpul. Lovitura intotdeauna trebuie sa mearga lateral.

Lovitura la coaste: Aceasta lovitura este similara cu cea a paraliticului, dar aici tinta este trunchiul, coastele. Pentru aceasta lovitura este necesara o intindere mai mare, de aceea va dura mai mult timp pentru a o stapani.

Lovitura la cap: Ea este egala cu cele doua anterioare, dar se lipeste de cap, dar este recomandabil sa incepeti sa faceti acest lucru atunci cand celelalte lovituri sunt stapanite, deoarece are nevoie de multa intindere.