5 remedii eficiente pentru crampele musculare

  • Miercuri, 30 Octombrie 2019
  • Sport

Crampele de la nivelul picioarelor pot sa apara din senin si sa provoace dureri ciudate. Pot dura mai putin de un minut sau te pot tortura mult mai mult. Multi oameni sufera de crampe la nivelul piciorului, in principal noaptea.

Se produc din cauza contractiilor involuntare sau a spasmelor musculare din picioare. Acestea pot afecta muschii gambei sau muschii coapsei.

Crampele la nivelul membrelor pot ataca pe oricine, inclusiv copiii si adultii, dar femeile insarcinate si persoanele in varsta pot fi mai predispuse la aceasta.

Alti factori de risc includ deficiente nutritionale, oboseala musculara, deshidratare, alcoolism, insuficienta renala, probleme tiroidiene, diabet zaharat tip 2, boli vasculare, exces de greutate, dezechilibru electrolitic, probleme circulatorii, dezechilibru hormonal, tulburari neuronale si sindromul picioarelor nelinistite.

Crampele la nivelul membrelor pot fi foarte dureroase si pot aparea brusc, dar pot da semne de avertizare, cum ar fi furnicaturile si intinderea muschilor inainte de a simti durerea brusca. Alte simptome includ umflaturi si dureri in zona afectata. De asemenea, cand aveti crampe, este posibil sa nu va puteti misca piciorul.

Daca aveti crampe la nivelul piciorului, puteti atenua durerea si chiar puteti preveni problema cu unele modificari ale stilului de viata si remedii la domiciliu.

Iata cateva remedii pentru crampele musculare:

1. Mers pe jos sau strenching Cand aveti crampe la picioare, cel mai bun lucru este sa faceti imediat activitate fizica. Un exercitiu simplu, cum ar fi mersul pe jos, va face minuni. Mersul pe jos va provoca durere, dar daca durerea este suportabila, faceti o plimbare si, in curand, va veti simti mai bine.

2. Masaj Masajul este un alt tratament eficient pentru crampele musculare la picior.

3.  Sare Epsom O solutie de sare Epsom este un remediu vechi pentru crampele la picioare.

4. Otet de cidru de mere Pentru a combate crampele piciorului, otetul de cidru de mere este, de asemenea, eficient. Este bogat in minerale cum ar fi potasiul, care ajuta la reducerea frecventei, intensitatii si durerii cramelor piciorului.

5. Potasiu Un deficit de potasiu in organism poate contribui la crampele musculare.