Alimente toxice cu care nu trebuie sa va hraniti niciodata cainele

  • Marţi, 10 Noiembrie 2020
  • Animale

Hranirea animalele de companie cu resturi ramase de la masa sunt practici comune. Daca va aflati in acest grup de iubitori de animale de companie care nu pot rezista tentatiei de a arunca ramasite cainelui in timpul mesei, este important sa intelegeti ca este posibil sa va puneti animalul iubit in pericol prin hranirea lor cu anumite ramasite.

Un caine face parte din familie, dar asta nu inseamna ca puteti impartasi toate alimentele pe care le consumati. Multe alimente sunt periculoase pentru ei. Nevoile alimentare ale oamenilor si cainilor sunt diferite. De fapt, alimentele care sunt sanatoase pentru oameni pot sa nu aiba acelasi efect asupra cainilor.

Fiind un proprietar de caine, trebuie sa fiti constient de alimentele umane care dauneaza sanatatii cainelui.

Ciocolata

Ciocolata, in special ciocolata neagra, este una dintre cele mai cunoscute alimente toxice pentru caini. Un studiu publicat in 2009 in rapoartele de toxicologie interdisciplinara arata ca ingestia de ciocolata este toxica pentru toate speciile, in special pentru cainii mai mici. Ciocolata neagra este mai toxica decat ciocolata cu lapte si ciocolata alba.

Ceapa

Ceapa contine componente toxice care pot deteriora celulele rosii din sange si pot provoca anemie hemolitica insotita de formarea de organisme Heinz in eritrocitele animalelor precum caini si pisici.

Struguri si stafide

Strugurii si stafidele sunt benefice pentru oameni, dar nu sunt benefice pentru prietenii dvs. cu patru picioare. Strugurii si stafidele provoaca toxicitate la caini datorita contaminarii cu fungicide, erbicide sau pesticide. Alte cauze posibile includ contaminarea cu metale grele, concentratii ridicate de vitamina D si contaminarea cu ciuperci sau mucegaiuri.

Cotor de mar

Oferirea unui cotor de mar cainelui dvs. nu este, de asemenea, sanatoasa. Miezul de fructe, precum si semintele contin cianura toxica, care poate fi daunatoare pentru animalul dvs. de companie. Cianura impiedica sangele sa transporte oxigen in tot corpul si multe functii corporale se vor opri fara o alimentare adecvata cu oxigen.

Sunca

Nu in ultimul rand, nu trebuie sa dati cainelui dvs. nici sunca, nici ceafa, indiferent cat de mult animalul dvs. va ofera aspectul milostiv. Sunca este o hrana foarte grasa care poate provoca pancreatita canina, o afectiune adesea fatala.