Alimente otravitoare pentru caini

Chiar si atunci cand pur si simplu va iubiti si adorati cainele, nu inseamna ca ii puteti da orice ca recompensa, deoarece anumite alimente pot provoca probleme grave de sanatate. Multi proprietari de caini nu stiu ca exista multe „alimente pentru oameni” care sunt otravitoare pentru caini. Sa verificam lista pentru mai multe informatii!

Alimente otravitoare pentru caini

Sistemul digestiv al cainelui dvs. nu poate manevra bine anumite alimente. Trebuie sa fiti extrem de atenti la ceea ce ii dati sa manance. Iata cateva dintre cele mai comune alimente care ar trebui evitate cu orice pret.

1. Ciocolata

Prezenta unui stimulent numit teobromina face ca ciocolata sa fie otravitoare pentru caini. Continutul de teobromina din ciocolata variaza foarte mult si este de obicei cel mai ridicat in ciocolata neagra. Poate afecta inima, rinichii si sistemul nervos central al cainelui. Puteti observa semne de otravire cu teobromina in 4-24 ore de la ingestie. Severitatea semnelor depinde de cat de multa ciocolata a consumat. Anxietatea, diareea, varsaturile, crizele si hiperactivitatea sunt cele mai comune semne.

2. Usturoiul, ceapa, arpagicul

Aceste legume si ierburi ar trebui evitate deoarece pot provoca iritatii gastro-intestinale la caini. Poate chiar afecta celulele rosii din sangele animalului. Daunele pot fi grave daca cainele dvs. a consumat o cantitate mare de legume si ierburi. Ceapa poate cauza daune grave – toate formele de ceapa sunt daunatoare pentru caini, inclusiv ceapa cruda, ceapa deshidratata si ceapa fiarta. De obicei dureaza cateva zile pentru ca semnele de otravire sa apara.

3. Alcoolul

Alcoolul este, de asemenea, printre alimentele otravitoare pentru caini. In timp ce alcoolul este rau si pentru oameni, acesta este mult mai toxic pentru caini. Produsele alimentare si bauturile alcoolice pot provoca diaree, varsaturi, depresie a sistemului nervos central, scaderea coordonarii, aciditate anormala a sangelui, probleme de respiratie si coma la caini. In unele cazuri, toxicitatea poate duce la deces.

4. Cartofi cruzi

In timp ce cartofii sunt de obicei inclusi in alimentele pentru caini, ar trebui sa va asigurati ca nu ii dati cartofi cruzi. Varsaturile, greata si convulsiile sunt unele dintre cele mai comune semne de toxicitate la caini.

5. Bomboane si guma

Bomboane, pasta de dinti, gume, produse de cofetarie si chiar unele alimente care contin xilitol pot duce la o crestere a nivelului de insulina. Insuficienta hepatica este rezultatul posibil al scaderii rapide a zaharului din sange. Cele mai frecvente simptome sunt letargia, varsaturile si pierderea coordonarii. Cainele dvs. poate avea si convulsii.

6. Carne bruta, oua si peste

Evitati sa dati cainilor oua crude, deoarece acestea pot contine bacterii precum E. coli sau Salmonella care pot provoca infectii grave la caini. Oualele crude contin, de asemenea, o enzima care afecteaza modul in care cainii absorb vitamina B.

7. Struguri si stafide

Din ce in ce mai multi proprietari de animale de companie devin constienti de faptul ca nu ar trebui sa dea cainilor stafide si struguri din cauza efectelor lor negative. In timp ce unii caini pot consuma struguri si stafide fara simptome, altii pot suferi leziuni ireversibile la rinichi. Evitati strugurii si stafidele cu orice pret