Top 10 al celor mai potrivite rase de caini pentru familiile cu copii

Top 10 al celor mai potrivite rase de caini pentru familiile cu copii Top 10 al celor mai potrivite rase de caini pentru familiile cu copii

Cainii le ofera copiilor posibiltatea de a invața ce inseamna responsabilitatea și dragostea pentru un animal de la o varsta frageda, in timp ce se distreaza. Ei apropie familia și ii inveselesc pe copii. Mari sau mici, care sunt insa cainii cei mai potriviti pentru o familie cu copii? Deși cainii sunt animale domestice și sunt familiarizați cu oamenii, nu toate rasele sunt rabdatoare și tolerante cu copiii.

Ca și la oameni, temperamentul difera de la caine la caine. Insa unele trasaturi se pot regasi in rasa. Unele rase de caini sunt mai potrivite decat altele. Iar cainii pot fi o provocare pentru oricine, mai ales daca alegi unul care nu e compatibil cu stilul tau de viața. Trebuie vizate aspecte precum energia pe care o degaja – un caine prea energic poate dobori copilul; marimea – cei mici sunt prea fragili, iar cei mari prea puternici; temperamentul – nu vrei un caine care sa domine intreaga familie; sau inteligența/dreprinderea – ideal e sa ai un caine ușor de dresat. tvblog.ro cei mai potriviți caini pentru copii:

10. Beagle

Acest caine este ideal pentru familiile care petrec mult timp in aer liber. Ii place sa se joace cu copiii și sa faca multa mișcare. Nu obosește ușor daca face mișcare, dar nici nu trebuie sa cada frant de oboseala ca sa se linișteasca. Este predispus la ingrașare, dar cu un program regulat de exerciții, nu sunt probleme. Blana lui este ușor de ingrijit și, in general, se ințelege bine și cu alți caini.

9. Basset Hound

Se poarta bine, chiar și in preajma copiilor, și nu are schimbari de comportament. Poate deveni foarte devotat unui copil cu care iși petrece cea mai mare parte a timpului, dar și incapațanat.

8. Border collie

Cunoscut drept „ cainele Lassie”, Collie se ințelege bine cu copiii. Este ascultator și energic. Are nevoie de exerciții și de momente de joaca cu oamenii sau cu alți caini. Blana lui trebuie periata regulat.

7. Mops (Pug)

Botul turtit și capul patrat il fac adorabil. Este foarte bun cu copiii și ii place sa se joace. Prefera compania oamenilor,  nu a altor animale. Este foarte sociabil. Este deștept, ascultator și incantator, ceea ce inseamna ca dresajul e ușor de realizat. Mereu atent, nu se dezlipește de picioarele stapanului,  urmandu-l dintr-o camera in alta.

6. Dog german

Deși foarte inalt, acest caine este blajin și pașnic, rabdator cu copiii și extrem de delicat. Infațișarea impozanta ascunde o fire prietenoasa. Este bine dispus in compania oamenilor sau a altor animale. Trebuie supravegheat in preajma copiilor foarte mici.

5. Bernese Mountain Dog

Este loial și iubitor. Un caine minunat pentru familiile cu copii. Vrea sa faca pe plac și tanjește dupa atenție și afecțiune. Este un caine de talie foarte mare, are blana lunga și naparlește periodic. Are nevoie de mișcare moderata. Este inteligent și adaptabil.

 4. Terra nova

Este draguț cu copiii, atent și protector. Blana lui necesita multa ingrijire, dar are o personalitate minunata. E curajos, generos și inteligent, un caine linistit, blajin cu musafirii și ascultator cu stapanul. Nobil, calm, gentil, loial și foarte devotat.

3. Pudel 

Este un caine inteligent și potrivit pentru familiile cu copii datorita starii generale de fericire pe care o degaja. Este adaptabil și ușor de dresat. E potrivit pentru cei cu alergii, deoarece nu naparlește. Ii place sa stea in preajma oamenilor și sa le faca pe plac, pentru ca iși iubește familia. Ca și alți caini apreciaza mișcarea, plimbarea in aer liber sau momentele de joaca, fiind agil și atletic. Are nevoie de multa odihna dupa joaca.

2. Labrador Retriever

Daca l-as caracteriza in trei cuvinte acestea ar fi: afectuos, loial și rabdator. Este calm și inteligent. Deci invața repede, ceea ce il face ușor de dresat. Labradorul este, de asemenea, echilibrat și prietenos. Ii plac plimbarile lungi, mișcarea și sa se joace in aer liber. Daca aceste nevoi sunt indeplinite este mulțumit și ațipește doborat langa tine. Are o reputație de caine bun pentru familie, potrivit pentru copiii de toate varstele.

1.  Golden Retriever

Este delicat și liniștit. Mai mult decat atat, este renumit pentru rabdarea pe care o are cu copiii. Adora sa se joace, este inteligent și nu are nicio problema daca sunt mai multi copii in casa. Dar are nevoie de multa mișcare. Golden retrieverul tipic este calm, cu o dorința extraordinara de a face pe plac. Se integreaza perfect in familiile cu copii , pisici și alți caini. Este apreciat pentru nivelul mare de sociabilitate, calm și dorința de a invața. De multe ori, este folosit in acțiuni de salvare și cautare. Este prietenos și face giumbușlucuri.