Ai mancat vreodata Poke?

Poke este un produs discontinuu din fructe de mare hawaiene care și-a făcut drum în SUA în ultimii ani. Această tendință globală combină peștele crud de ton cu o varietate de legume și baze. În timp, diferitele opțiuni au devenit nesfârșite și sunt personalizate pentru papilele gustative ale tuturor. Poke este ca cerul într-un castron și foarte ușor de mâncat atunci când ești în deplasare. De asemenea, este relativ sănătos și ieftin, așa că de ce să nu-i dai o șansă?

Ce este exact?

„Poke” înseamnă de fapt bucată în hawaiană. Fenomenul a început ca bucăți mici de carne tăiată sau fructe de mare, dar acum este servit de obicei ca fructe de mare. Conceptul este în esență sushi într-un castron și cuprinde toate ingredientele incluse în această bucătărie. Se servește pe o bază de orez alb sau maro, quinoa, amestec de salată sau tăiței și acoperit cu o varietate de opțiuni vegetale, cum ar fi castraveți, morcovi, muguri, alge, etc. Ultimul pas este îmbrăcarea bolului cu atâtea sosuri. de ales și poate varia în funcție de locația pe care o alegeți. De obicei, sosurile preferate sunt clasicul teriyaki / mayo picant. Un tratament extra special este să terminați cu un pic de crocant, cum ar fi ceapa prăjită sau arahide. Mmm, ne este foame doar că ne gândim la asta!

Fă-o acasă

În zilele noastre există atât de multe magazine de poke pentru a alege din SUA și din lume, precum și restaurante care îl servesc în meniul lor. Cu toate acestea, este și un fel de mâncare rapid și simplu de făcut acasă. Indiferent dacă doriți o cină rapidă sau o activitate de făcut cu prietenii, pregătirea poke este o opțiune excelentă. Tot ce aveți nevoie este de pește proaspăt, indiferent de tipul pe care îl preferați, o bază la alegere, legume și sosuri. Modul în care îl pregătiți este în esență o preferință personală, dar cel mai important factor este că utilizați numai pește proaspăt! Nu vrem ca cineva să se îmbolnăvească dintr-un bol de casă!

Recomandarea noastră

Dacă mă întrebați, aș face misiunea dvs. de a vizita „savurați boluri” în Los Angeles, California. Bolurile de poke de acolo trebuie să moară și includ bucăți de pește, dar și o lingură de carne de crab care vă va face gura apă. De asemenea, oferă o bază de tăiței de varză, care sunt nu numai delicioase, ci și sănătoase. Îmi place să dau bolului meu o aromă suplimentară adăugând mango și avocado și terminând cu un pic de crocant. Desigur, nu uit niciodată sosurile și îmi place să rămân fidel clasicilor teriyaki și maionului picant. Dacă sunteți vreodată în LA, asigurați-vă că adăugați acest lucru la lista dvs.!