Acestea sunt cele mai inlocuite 4 piese la o masina

cele mai inlocuite piese la o masina cele mai inlocuite piese la o masina

Intretinerea obisnuita a autovehiculului include inlocuirea pieselor auto care nu mai dau randament din cauza uzurii normale sau din cauza lipsei de intretinere corespunzatoare. Urmatoarele piese de masina sunt cel mai des inlocuite la autoturisme si camioane.

1.       Bateria. Atunci cand bateria masinii incepe sa imbatraneasca, exista probleme de performanta si creste riscul de avarie. in cazul in care acest lucru se intampla atunci cand sunteti departe de casa, masina va necesita cel mai probabil o platforma. Stratificarea acida si incarcarea mica sunt cele mai frecvente cauze ale defectarii bateriei, desi obiceiurile necorespunzatoare de conducere pot fi si ele un factor de influenta important - de exemplu uitarea farurilor aprinse sau a aerului conditionat pornit, deplasari prea scurte care nu permit incarcarea suficienta a bateriei. O regula generala este sa inlocuiti bateria la fiecare 4 - 5 ani si sa o verificati de fiecare data - as nu existe terminale murdare, cabluri deteriorate sau alte defecte fizice.

2.       Lumini exterioare. Luminile de frana, semnalizatoarele, stopurile si alte becuri externe mici sunt piese auto care tind sa se defecteze mai mult decat farurile. Pentru ca nu le puteti observa atunci cand sunteti in masina, este important sa verificati periodic luminile. Puteti ruga un prieten sa va ajute in timp ce testati luminile din interior. Orice becuri arse ar trebui schimbate. Retestati pentru a va asigura ca ele functioneaza in mod corespunzator. In manualul de utilizare al masinii puteti gasi detalii si instructiuni despre cum puteti schimba becurile defecte.

3.       Placute de frana. Rotoarele impiedica supraincalzirea sistemului de franarea al autovehiculului in timpul utilizarii. Totusi, in timp, frecarea dintre placutele de frana si etriere face ca rotoarele sa devina mai putin eficiente. Daca sunt prea uzate, exista riscul unei franari periculoase. Acordati atentie scartaitului sau zgomotelor sau altor senzatii plusante din zona franarii. Oricare dintre acestea ar putea indica defectiuni la sistemul de franare.

4.       Parbrizul. Parbrizul unei masini este predispus deteriorarii. Mizeria si resturile murdare care au afectat parbrizul in timpul conducerii pot cauza fisuri sau presiune asupra geamului. In caz de accident usor sticla geamul se poate sparge sau se poate crapa. Curatarea periodica a parbrizului poate impiedica zgarierea suprafetei, dar defectiunile majore ar trebui solutionate prin schimbarea completa a parbrizului. Preveniti extinderea fisurilor prin utilizarea unei benzi transparente si mentineti masina la o temperatura constanta pana cand puteti schimba parbrizul.

Acestea sunt cele mai frecvent inlocuite piese auto