A te parfuma este o arta

Esenta de parfum

Este forma cea mai bogata, cea mai concentrata, cea mai fidela si cea mai invaluitoare. Contrar unor idei preconcepute, nu o pastrati doar pentru seara, profitati de ea inca de dimineata, caci bine utilizata, esenta de parfum nu este niciodata prea puternica.

Parfumul:El este facut pentru piele si sa evolueze in osmoza cu ea. Exista un parfum pentru fiecare, intim. Autentic si personal, el este interpretat diferit de fiecare femeie.

Aplicati cateva picaturi pe piele, la incheietura mainii.Punctele cheie sunt: baza cefei, radacina parului, pe piept, interiorul incheieturii mainii, coate si in spatele genunchilor. Niciodata nu se aplica pe haine.

Apa de toaleta:Indispensabil, ea completeaza esenta de parfum, fiind mai proaspata si avand imprastierea mai rapida.

Contrar esentei de parfum, apa de toaleta lasa un miros veritabil, dar este limitat in timp. De aceea, este necesar sa se repete aplicarile de mai multe on in timpul zilei, iar pentru o mai bung pastrare a mirosului folositi si esenta de parfum.

Vaporizati apa de toaleta pe haine (cu exceptia panzelor delicate) si, eventual, pe par.

Nu uitati sa parfumati tivul fustelor, salul sau esarfa, care sunt suporturi excelente, pentru ca va sunt mereu alaturi cand va miscati.

Apa de parfum sau parfumul de toaleta

Apa de parfum are uneori o concentratie aproape dubla fata de cea a apei de toaleta.

Concentratia sa fiind mai intensa, lasa un miros persistent, care impresioneaza si evidentiaza prezenta celei ce o foloseste.

Deodorant

  • De la 3-8 % concentrat odorant.
  • Mirosul persista in jur de 2 ore.

Arta de a te parfuma

Lasati-va fermecati de parfumuri si fermecati la randul vostru, imprastiind cateva picaturi din acest buchet imaginar pe pielea voastra. Nu exista o arta sau o reteta speciala pentru parfumare. Acest gest, foarte personal, e propriu fiecarei persoane. In functie de civilizatii, parfumul se foloseste diferit. Babilonienii se imbaiau in uleiuri mirositoare, in timp ce grecii foloseau apa de trandafiri. Tot corpul era impregnat cu mireasme. In Orientul Mijlociu, saculetii cu smirna atarnau la gatul femeilor. In Japonia, femeile isi parfumau costumele cu parfum inalt de iasomie.

Astazi, actul parfumarii a devenit mai precis; e recomandat ca parfumarea sa se faca in locurile pe unde circulatia sangelui e mai intensa: ceafa, in spatele urechilor, in spatele genunchilor si la incheietura mainii.

Pentru a lasa o urma dupa ce am trecut, trebuie vaporizat parfum pe par (atentie, in acest caz nu va expuneti la soare).

Pentru o prezenta mai discreta, vaporizati parfum intre sani.