6 sfaturi pentru alegerea ciocanului hidraulic potrivit pentru utilajul dvs.

6 sfaturi pentru alegerea ciocanului hidraulic potrivit pentru utilajul dvs. 6 sfaturi pentru alegerea ciocanului hidraulic potrivit pentru utilajul dvs.

Ciocanele hidraulice devin din ce in ce mai cautate. De ce? Pentru ca sunt deosebit de puternice, precise si eficiente.

Insa, pentru a va putea folosi de aceste beneficii trebuie sa respectati o regula simpla: alegerea piconului potrivit pentru echipamentul respectiv. Nu este intotdeauna o treaba usoara, asa ca v-am pregatit cateva sfaturi care sa va usureze munca.

Tineti cont de specificatiile utilajului

Pentru a obtine o potrivire perfecta, este nevoie sa cunoasteti detaliile tehnice ale echipamentului la care veti atasa piconul.

Cele mai importante caracteristici sunt:

greutatea de functionare

sarcina de basculare

caracteristicile hidraulice (debit hidraulic, debit auxiliar, presiune de functionare, putere hidraulic)

capacitatea totala de ridicare

lungimea bratului

Consultati manualul de utilizare al ciocanului hidraulic

Dimensiunea piconului este foarte importanta, atat pentru siguranta cat si pentru o activitate eficienta. Daca acesta nu este potrivit ca dimensiune si pentru un anumit tip de munca, veti pierde timp pretios intrucat piconul ar putea ceda dintr-o data.

Cu cat lucrarea este mai dificila si trebuie sparta o cantitate mai mare de material, cu atat dimensiunea ciocanului hidraulic ar trebui sa fie mai mare. Bineinteles, greutatea piconului nu trebuie sa o depaseasca pe cea a utilajului.

Pe de alta parte, nici o dimensiune prea mica a ciocanului hidraulic nu este indicata. In acest caz, acesta se poate deteriora din cauza greutatii prea mare pe care trebuie sa o suporte.

Calitatea conteaza

Atunci cand alegeti sa cumparati un ciocan hidraulic trebuie sa tineti cont si de calitatea acestuia. Pentru ca este bine sa ganditi pe termen lung, este recomandat sa alegeti un furnizor de incredere care va pune la dispozitie un plan de servicii bine pus la punct.

Pe https://www.mechanicus.ro/ gasiti ciocane hidraulice originale de cea mai buna calitate si aveti la dispozitie documentatia tehnica necesara pentru a face alegerea potrivita. In plus, tot aici puteti beneficia de incarcarea piconului cu azot, piese de schimb pentru picoane si orice reparatie aveti nevoie pentru ciocanul dvs. hidraulic.

Capacitatea hidraulica

Pentru un grad ridicat de performanta este importanta potrivirea capacitatii hidraulice a piconului cu cea a echipamentului pe care este montat. In acest caz, functionarea va fi lina si eficienta maxima.

In caz contrar, ciocanul hidraulic se poate uza inainte de vreme caracteristicilor hidraulice neadecvate. Chiar daca noile modele de picoane au mai putine componente si sunt mai rezistente, situatia va fi aceeasi daca nu sunt indeplinite nevoile hidraulice.

Alegeti cuplajul potrivit

Pentru ca treaba sa se desfasoare usor si fara batai de cap, operatorul trebuie sa poata atasa piconul cu usurinta la excavator sau la alt tip de utilaj. De aceea, aveti nevoie de cuplajul potrivit, care sa fie usor de utilizat si sa asigure desfasurarea in siguranta a activitatii.

O varianta la indemana o reprezinta cuplajele rapide, care ii permit operatorului sa ataseze un picon fara a parasi cabina.

Respectati intervalele de intretinere

Indiferent de ciocanul hidraulic pe care il alegeti, este important sa ii acordati intretinerea adecvata. Respectand recomandarile producatorului veti prelungi durata de viata a piconului dvs.

Dotate cu piconul potrivit, incarcatoarele, mini-incarcatoarele, buldoexcavatoarele si excavatoarele se transforma in unelte de demolare puternice si versatile. Aplicand sfaturile de mai sus veti reusi sa alegeti cea mai buna varianta indiferent de utilaj si sa beneficiati la maxim de investitia dvs.