5 trucuri pentru a scapa de matreata iarna

  • Miercuri, 30 Octombrie 2019
  • Diverse

Iarna si matreata merg mana in mana pentru multi oameni. Matreata este o problema jenanta si incomoda. Poate afecta atat barbatii, cat si femeile.

Aerul rece din timpul iernii face scalpul mai predispus la uscaciune, indepartandu-i umiditatea naturala. In afara de aerul uscat si rece de iarna, matreata poate fi cauzata si de faptul ca nu va spalati frecvent parul cu sampon, nu va spalati complet parul, efectele secundare ale produselor de ingrijire a parului, fluctuatiile hormonale ale organismului, infectiile fungice si alergiile cutanate.

Desi este adevarat ca matreata este o problema obisnuita in timpul iernii, asta nu inseamna ca nu puteti scapa de aceasta afectiune iritanta. Puteti utiliza cateva solutii simple si eficiente pentru a trata matreata. Chiar mai bine, aceste sfaturi si trucuri pot fi folosite pentru a preveni matreata, in primul rand.

1. Spalati-va parul regulat In timpul lunilor reci de iarna, multi oameni isi spala parul mai rar decat vara. Un scalp si un par murdar pot agrava problema matretii si pot provoca mai multa mancarime.

2. Periajul este important Parul murdar nu numai ca arata, dar poate contribui, de asemenea, la aparitia matretei. Periajul sau pieptanarea parului este necesara pentru a preveni sau elimina fulgii uscati de pe pielea capului.

3. Masaj regulat cu ulei Masajul scalpului cu ulei caldut este una dintre cele mai bune metode de prevenire a matretei. Este important atat pentru parul uscat, cat si pentru parul gras.

4. Tratament cu otet de cidru de mere Tratarea regulata a scalpului cu otet de cidru de mere va preveni in mod eficient problema matretii.

5. Gestionati nivelul de stres Excesul de stres este o alta cauza comuna a matretei. Stresul schimba echilibrul chimic in corpul dvs., ceea ce provoaca, la randul sau, o suprasolicitare a uleiului de pe scalp, ceea ce duce la matreata.