Trucuri pentru o vacanta reusita in familie

Trucuri pentru o vacanta reusita in familie Trucuri pentru o vacanta reusita in familie

Sărbătorile ar trebui să fie un moment relaxant și reconfortant, cu toate acestea, majoritatea dintre noi ne simțim stresați și obraznici. Potrivit unui studiu de cercetare realizat de Consumer Reports, 90% dintre americani sunt cel puțin moderat stresați în timpul sezonului de vacanță. Rapoartele sondajului CDC arată că aproape 25% sunt deprimați după terminarea sezonului. Asta face stresul asupra bunăstării noastre mentale și fizice și, prin urmare, este imperativ să abordăm această problemă. Rețineți că sezonul de sărbători nu este de reproșat aici: la urma urmei, este la fel ca orice altă perioadă a anului. Factorii efectivi de creare a stresului sunt oamenii, subiectele pe care le discută și evenimentele dramatice care au loc.

Cele mai frecvente motive pentru care mulți oameni consideră că sezonul de vacanță este extrem de stresant sunt problemele financiare, anxietatea socială cauzată deoarece trebuie să vă reuniți cu membrii familiei înstrăinați și presiunea de a obține cele mai adorabile cadouri pentru cei dragi. Cei mai mulți dintre noi trebuie să tolereze  diferite niveluri de stres  în acest timp, și o facem, dar există unii care pur și simplu nu suportă stresul, fiind grav afectați de acesta, ceea ce se traduce prin alte probleme, cum ar fi durerile cronice ale corpului, anxietatea, depresia și susceptibilitate crescută la infecții.

În timp ce toată lumea își dorește sărbători fericite în felul lor, ia în considerare următoarele sfaturi bine cercetate, dacă vrei cu adevărat sărbătorile tale să fie pline de fericire.

Lasă în urmă certurile

Evitați conversațiile care nu au ajuns niciodată la un acord între membrii familiei dvs. și dumneavoastră. Evitați astfel de argumente mai ales chiar înainte de un eveniment mare sau dimineața, deoarece efectele ulterioare ale acestuia s-ar prelungi pentru o perioadă lungă de timp.

Să fim sinceri, dacă treceți peste același set de argumente în mod repetat nu veți rezolva nimic, așa că este mai bine să vă cereți scuze dacă este nevoie și să vă scuzați politicos de a participa la aceleași conversații pe care le-ați avut deja de un milion de ori. Dacă acest lucru nu este posibil, încercați să ascultați pasiv vorbitorul, ignorând în mod activ acele părți ale conversației cu care nu sunteți de acord. Puteți aplica aici și conceptul de introspecție, prin care ascultați vorbitorul și în același timp încercați să evaluați de ce gândește el sau ea în acest fel.

Onestitatea și compasiunea ajută întotdeauna

O mică schimbare în tonul vocii și alegerea cuvintelor pot face minuni. Opiniile opuse exprimate în timpul discuțiilor, în special cele din jurul subiectului sensibil, pot deveni cu ușurință rănitoare și jignitoare pentru alții, iar tonul tău dur și / sau vocabularul puternic vor adăuga insultă rănirii.

Limbajul puternic doar alimentează focul fără a îmbunătăți situația, cu toate acestea, nu există nicio îndoială că oferă un pic de catharsis celui care îl folosește, deoarece eliberează o mulțime de acele emoții acumulate. Dar, desigur, o astfel de catharsis nu este durabilă și destul de dăunătoare pentru relațiile voastre.

O modalitate mai bună de a obține o stare sufletească cathartică mai susținută   este să mențineți percepția că nimeni nu încearcă să vă micșoreze ca persoană cu argumentele lor sau să acceptați faptul că discuția care se întâmplă nu este o bătălie pentru putere. Prin menținerea unui astfel de proces de gândire, veți putea menține o mai bună concentrare asupra subiectului în discuție și puteți rezolva de fapt problema.

Păstrați-vă calmul când crește tensiunea

Dacă sunteți deja tensionat înainte de sezonul de sărbători care vine, asta înseamnă că, în fundul minții, știți deja ce fel de discuții va trebui inevitabil să suportați. Cu toate acestea, mai este timp, așa că vă puteți pregăti foarte bine alături de un prieten apropiat de dvs. pentru a afla cum veți manevra eficient argumentele fie în favoarea dvs., fie pentru a evita să le introduceți complet.

Desigur, este mai ușor de spus decât de făcut. Sărbătorile sunt un moment foarte personal, întrucât sunteți înconjurat de oameni care vă sunt înrudiți cu sânge și, prin urmare, totul se înregistrează la un nivel profund emoțional. Sigur vor exista niște ouă rele care ar dori să-și scape toată frustrarea asupra oricui le oferă posibilitatea de a lupta, deci îndepărtați-vă de acei oameni.