5 sfaturi pentru job

  • Miercuri, 5 August 2020
  • Finanțe
  • Publicat de
5 sfaturi pentru a gasi job dupa absolvire 5 sfaturi pentru a gasi job dupa absolvire

Daca intentionati sa intrati ca un angajat valoros care lucreaza pe primele linii ale pandemiei si sa castigati un salariu brut mediu, vanatoarea de locuri de munca se va dovedi probabil mai dificila decat in ​​anii precedenti.

Vestea buna este ca clasa de absolvire din acest an este plina de nativi digitali. In lumea noastra actuala de distantare fizica, aceste abilitati digitale se vor dovedi a fi mai importante ca niciodata. Deci, in timp ce se poate simti descurajant in acest moment, luati in considerare aceste 5 modalitati prin care noii studenti pot utiliza abilitatile digitale in avantajul lor atunci cand intra in forta de munca.

Perfectioneaza-ti CV-ul

Asadar, vanatoarea ta de locuri de munca ar putea fi mai lenta decat ti-ai fi imaginat. Pe masura ce iti scrii CV-ul si iti rezumi abilitatile, asigura-te ca folosesti aceeasi limba ca si potentiali angajatori.

Examinati postarile existente pentru a identifica termenii care vi se aplica. Evidentiati abilitatile digitale pe care le aveti care sunt relevante pentru un mediu de lucru virtual, cum ar fi experienta cu aplicatii bazate pe cloud si software de colaborare, apoi actualizati-va CV-ul cu acele cuvinte cheie.

Faceti timp pentru a va face CV-ul mai atragator vizual, cu sabloane gratuite si instrumente de proiectare disponibile online.

Construieste-ti brandul personal

CV-ul dvs. nu este singura modalitate de a spune angajatorilor cine sunteti si de ce sunteti un candidat ideal. Ai intregul Internet la dispozitie, foloseste-l! Fii creativ si lasa-ti brandul personal sa straluceasca online. Incepeti prin a alege instrumente si platforme care au sens pentru dvs.

Daca sunteti un tip creativ, precum un grafician, un fotograf sau un scriitor, concentrati-va pe curatarea unui cont Instagram interesant si distinctiv. Un bucatar aspirant ar putea incepe un blog de mancare.

Exersati apelurile video

Deoarece mai multe companii merg virtual, la fel si procesele de angajare. Fii pregatit pentru interviuri de munca prin apel video. Stergeti camera de orice distrageri si asigurati-va ca fundalul dvs. este curat si profesionist.

Este bine sa aduci note, dar nu te bazezi pe ele. Faceti contactul vizual cat mai mult posibil, la fel cum ati face in persoana. Un mod minunat de a face acest lucru este sa mutati fereastra de chat a intervievatorului cat mai aproape de camera dvs. foto.

Castile si microfoanele externe pot imbunatati calitatea sunetului la apelurile video, dar asigurati-va ca va veti testa in timp. Cheia unui apel video excelent este sa-l faci sa se simta ca si cum ai fi acolo in persoana, eliminand distragerile.

Continuati sa va imbunatatiti abilitatile de acasa

In plus fata de abilitatile laterale, s-ar putea sa va ganditi si la imbunatatirea abilitatilor specifice locului de munca care nu au fost acoperite in gradul dvs. Exista atat de multe modalitati de a continua invatarea online, de la platforme precum Coursera si Udemy la podcast-uri si tutoriale video gratuite. Continuati sa va actualizati CV-ul cu noi abilitati si certificari pentru a arata angajatorilor capacitatea dvs. de a se auto-educa si adapta.

Alimentati obiceiurile sanatoase

Esti cel mai bun atunci cand esti sanatos si asta inseamna mai mult decat sa ramai in forma fizica. Este complet de inteles si chiar se asteapta sa fiti stresat si anxios in acest moment, asa ca asigurati-va ca va luati ceva timp din zi pentru sanatate mintala.

Nu uitati sa faceti pauze de ecran, sa dezactivati stirile si sa pastrati legatura cu prietenii si familia. S-ar putea sa va canalizati energia in caritate. Donarea timpului tau pentru o cauza demna poate fi excelenta pentru sanatatea mintala, iar experienta voluntara iti poate imbunatati abilitatile si iese in evidenta pe CV-ul tau in timp ce iti dezvolti in continuare marca personala. Dezvoltarea de obiceiuri sanatoase acum va continua sa va serveasca pe tot parcursul carierei.