5 semne psihologice ca cineva incearca sa va pacaleasca

  • Sâmbătă, 11 Ianuarie 2020
  • Diverse

Uneori ne aflam in situatii in care abia ne putem controla actiunile. In acest caz, nu ne referim la izbucnirile emotionale, ci mai degraba la situatii in care cineva incearca sa va patrunda in minte si sa schimbe lucrurile acolo.

Va oferim cateva trucuri puternice de influenta psihologica care va vor ajuta sa recunoasteti situatiile in care cineva incearca sa va manipuleze sau sa va pacaleasca. Acum ca le cunoasteti, veti putea evita orice capcana a mintii.

Argumente neproductive

Potrivit cercetarilor, rezultatul in 60% din situatii va fi pozitiv daca utilizati cuvantul „pentru ca”. Nu conteaza ce urmeaza dupa acest cuvant cheie, deoarece suna foarte rezonabil in sine. De aceea suntem inclinati sa fim de acord cu oponentii mai des. Incercati sa ascultati cu atentie argumentele care urmeaza deoarece este important.

Acord prealabil

Uneori nu avem timp sa cantarim toate avantajele si dezavantajele, deci suntem de acord sa facem ceva nebun. Amintiti-va ca, in orice situatie, aveti dreptul sa nu spuneti sau sa incepeti sa cautati un compromis. Și aici incep manipularile: „Omule, ai promis ca vei ajuta!” sau „Am crezut ca ma pot baza pe tine!” Nu fi timid sa spui „nu” si nu te simti vinovat pentru asta.

Nu ganditi. Credeti!

O sarcina principala a maestrului de papusi este aceea de a elimina constientizarea victimei si de a o priva de capacitatea de a formula intrebari logice. Credeti ca luati propriile decizii, dar este o iluzie. Manipulatorul poate crea cu succes orice idee in mintea ta.

Pentru a evita acest lucru, trebuie doar sa te handesti la urmatoarele: „Ce s-ar putea intampla daca nu ating aceste obiective?” Esti trist cand nu iti satisfaci nevoile, dar nu trebuie sa-ti pese de cele impuse.

Activarea stereotipurilor

Leo Tolstoy a spus odata: „Toate familiile fericite sunt identice, fiecare familie nefericita, este nefericita in felul sau”. Cand urmam stereotipurile, le proiectam inconstient in viata noastra. Acest lucru poate fi cauzat de nevoia primitiva de a simti unitatea cu ceilalti. Data viitoare cand simtiti ca doriti sa fiti ca si altcineva, amintiti-va de unde provine aceasta nevoie.

Senzationalismul si urgenta

Dorinta de a face parte dintr-o comunitate este o necesitate primitiva esentiala. Site-urile de rezervare ale hotelurilor utilizeaza foarte des acest truc. Atunci cand acestia notifica persoane, urmatoarele fraze sunt utilizate cel mai frecvent: doar o camera ramasa; aceeasi camera tocmai a fost rezervata; 2 persoane urmaresc acest anunt acum. In 90% din situatii, este un truc.