5 motive pentru a vizita Targu Mures

  • Miercuri, 3 Iunie 2020
  • Turism
  • Publicat de
Targu Mures Targu Mures

Printre numeroasele orase frumoase din Transilvania care nu au un profil turistic ridicat, Targu Mures ocupa un loc de top. Destul de aproape pentru o excursie de o zi de la Brasov sau Cluj-Napoca, are propria parte din obiectivele turistice si poate fi, de asemenea, un loc bun pentru a explora tinutul Székely. Pentru a vedea cu exactitate distanta rutiera de parcus acceseaza distante-rutiere.com.

Un frumos Palat al Culturii

Palatul Culturii al orasului este un reper nepermis in timpul vizitei. A fost construit intre 1911 si 1913, la cererea primarului György Bernády. La exterior, cladirea este infrumusetata cu mozaicuri, fresce si vitralii, ceea ce o face o atractie de exceptie. Sala de concerte se ridica pe trei niveluri ale cladirii, in timp ce impresionanta sala a Oglinzilor gazduieste 12 frumoase vitralii, realizate in studioul lui Róth Miksa in 1913.

Palatul gazduieste astazi galerii de arta romaneasca si maghiara, Filarmonica Targu Mures si biblioteca judeteana. La sfarsitul acestei luni, cladirea va gazdui a doua editie a Balului Palatului, un eveniment menit sa readuca stralucirea adunarilor sociale de odinioara.

Piata Trandafirilor din oras poate fi un bun punct pentru a explora multe dintre cladirile frumoase din jur. Unele dintre cele mai importante sunt cladirea Prefecturii, Casa Banyai, Casa Arches, Sinagoga sau Catedrala Mica, modelata dupa Bazilica Sf. Petru din Roma.

Vedeti trecutul la cetate

Prima fortificatie a orasului a fost ridicata in 1492, dar, dupa ce a fost distrusa, a fost construita una noua intre 1602 si 1652. Cinci dintre cele sapte bastioane initiale au fost construite de breslele din oras: tabacile, croitorii, macelarii, fierarii si cooperele. Bastioanele au trei sau patru niveluri, conectate la interior prin scari de lemn.

Cetatea, care se intinde pe 4,3 hectare, gazduieste Muzeul de Arheologie si Istorie al orasului. Astazi, gazduieste in mod regulat evenimente, precum zilele orasului sau Festivalul berii si sarbatoarea vinului. Un calendar al evenimentelor din cetate este disponibil aici.

Una dintre cele mai vechi biblioteci din Transilvania

Biblioteca Teleki-Bolyai din oras a fost construita intre 1799 si 1804, la initiativa contelui Teleki Samuel, fondatorul bibliotecii. Teleki a colectat sistematic timp de sase decenii si a cumparat carti din 25 de orase europene.

Colectia extinsa a bibliotecii include multe volume in latina, greaca veche, germana, franceza si maghiara. Pe langa doua editii ale Enciclopediei franceze, biblioteca are 52 de incunabule (carti tiparite in cea mai timpurie perioada de tipografie), copii unice, imprimeuri rare si volume editio princeps. Vizitatorii vor gasi aici atlasuri iluminate, harti si albume, precum si volume ilustrate de artisti precum Hans Holbein cel mai tanar, Rubens, Lucas Cranach, Bernard Picard si Dürer.