5 Mituri în jurul lui Charles Darwin

5 Mituri în jurul lui Charles Darwin 5 Mituri în jurul lui Charles Darwin

Charles Darwin a dat o teorie care spune că oamenii sunt descendenți din maimuțe. Darwin este omul din spatele termenului "supraviețuirea celui mai potrivit". El a fost primul om care a teoretizat evoluția ca origine a speciilor. Darwin a jucat shortstop pentru yankei. El nu credea în Dumnezeu. Acestea sunt unele mituri comune, care sunt asociate cu Charles Darwin (Ei bine, poate nu joacă shortstop pentru Yankees). Dar, ca și în cazul mitului yankeilor pe care tocmai l-am creat, restul este, de asemenea, fals.

5 cele mai comune mituri din jurul taxelor Darwin

Mitul 1: Oamenii au coborât din maimuțe

În 1871, Charles Darwin a lansat o carte care modifică știința, Coborârea omului și selecția în raport cu sexul, a spus marele om de știință și naturalist despre teoria evoluției sale. În timp ce el a spus că a existat o legătură între oameni, bani, și maimuțe, dar el nu a spus niciodată că oamenii au coborât de la maimuțe. În schimb, el credea că toate ființele vii erau descendente dintr-un singur lucru, inclusiv maimuțe, oameni și maimuțe.

Mitul 2: Darwin nu a fost cunoscut înainte cu privire la originea speciilor

Se crede că Darwin a fost un om de știință necunoscut înainte de lansarea cărții sale Originea speciilor. Dar adevărul este înainte de lansarea cărții sale; era deja o persoană respectată în comunitatea științifică. Într-o recenzie din 1860 a cărții sale, Andre Murray l-a numit un naturalist desăvârșit și a spus că orice contribuție la literatura de istorie naturală care vine din stiloul lui Darwan merită atenție.

A fost în 1836 când Darwin a început să devină cunoscut pentru munca sa când mentorul său, John Stevens Henslow, a început să le spună altor oameni despre studiile sale. Darwin a scris multe cărți și pamflete înainte de lansarea on the Origin of Species.

Mitul 3: Oamenii de știință au respins inițial teoria lui Darwin

Sigur, unii oameni nu au fost de acord cu teoriile lui Darwin. Inclusiv like-urile lui Charles Hodge, care a fost printre primii indivizi care au asociat darwinismul cu ateismul. "Dacă o persoană spune că este darwinist, se crede că este ateu.

Dar mulți oameni au lăudat, au fost de acord și, de asemenea, au admirat teoriile lui Darwin.

Mitul 4: Darwin a introdus termenul "supraviețuirea celui mai potrivit"

Acest termen a fost inventat de Herbert Spencer, pe care l-a făcut după ce a citit Gânduri despre evoluție de Darwin. În cartea sa din 1861 Principiile biologiei, el a recunoscut că acest termen s-a bazat pe teoriile lui Darwin

Întorcând favoarea, Darwin i-a dat credit lui Spencer, mulțumindu-i pentru că i-a dat o frază mult mai utilă și mai exactă principiului său, în cea de-a șasea ediție a cărții On the Origin of Species.

Mitul 5: Darwin a publicat prima carte despre evoluție

Este o concepție greșită comună că Darwin a scris prima carte despre evoluție. Dar acest lucru nu este adevărat, deoarece ideea de evoluție a fost în jurul oamenilor din secolul al 7-lea î.Hr. Mult mai recent, la începutul secolului al 19-lea, a existat o teorie predominantă asupra evoluției propusă de Jean-Baptiste Lamarck. Deci, este clar că au existat multe cărți despre evoluție înainte ca Darwin să-și lanseze cartea.