5 cele mai eficiente metode contraceptive

Mai jos va vom arata o lista cu cele mai sigure contraceptive. Amintiti-va ca fiecare organism este diferit si daca optati pentru injectii sau pastile, este mai bine sa consultati medicul, deoarece acestea sunt tratamente care implica hormoni.

 

1. Prezervative masculine si feminine

Acestea sunt preferate de tineri, deoarece sunt economice si datorita varietatii in care sunt disponibile. De asemenea, acestea permit evitarea sarcinii si a bolilor cu transmitere sexuala. Exista prezervative feminine si masculine, desi acestea din urma sunt mult mai populare. Prezervativele sunt ieftine, cu toate acestea, ele au o eficacitate de numai 82% .

 

2. Diafragma

Diafragma este o cupa flexibila care contine spermicid si este plasata in vagin pentru a impiedica intrarea spermei in uter. Prima data trebuie plasata de catre un medic, apoi femeia o poate face singura. Este 88% eficace si nu include nici un tip de hormoni. Este preferata de femeile care sufera de probleme de coagulare sau de chisturi.

 

3. Pastile contraceptive

Exista multe pilule, unele sunt o combinatie de progestin si estrogen, iar altele utilizeaza numai progesteron. Daca pilula este administrata corect, rata de eficacitate este de 99%. Pentru femeile care alapteaza, care sufera de hipertensiune arteriala sau care au probleme cu coagularea, se recomanda administrarea numai de pilule cu progestin.

 

4. Plasture contraceptiv

Este de 92% eficace, mai mult daca este utilizat asa cum este indicat in instructiuni. Este o metoda hormonala care contine, ca si pilula, estrogen si pregestina; Marea diferenta este ca nu este nevoie sa va amintiti sa o luati in fiecare zi. Puteti sa-l puneti pe aproape orice parte a corpului (nu sani) si trebuie sa il inlocuiti in fiecare saptamana.

 

5. Implanturi hormonale

Este o bucata de plastic care contine progestin. Este inserat sub pielea bratului superior si previne sarcina timp de trei ani. Nu va trebui sa va faceti griji cu privire la sarcina in acest timp. Metoda este, de asemenea, invizibila si este la fel de eficienta ca un DIU