4 sfaturi pentru a recunoaște un mincinos

  • Duminică, 25 Septembrie 2022
  • Diverse

Minciuna este un joc pe care îl jucăm cu succes. Cu toate acestea, unii oameni sunt maeștri în acest domeniu și, prin urmare, chiar dacă nu spun adevărul, nu veți ști niciodată. 

Dar cum să recunoaștem acest tip de oameni pentru a nu fi în mod constant păcăliți și înșelați? Vorbim despre asta în acest articol.

1- Limbajul corpului este atipic

Pentru a-l evalua, trebuie nu numai să fii capabil să observi bine, ci și să ai o bună cunoaștere a interlocutorului tău.

În mod normal, reflectăm comportamentul interlocutorului nostru. Această sarcină este adesea îndeplinită de neuroni care sunt ca oglinzile.

Cu toate acestea, o posibilă explicație este că cheltuiți prea multă energie încercând să acționați într-un mod diferit și neașteptat. 

Din acest motiv, încearcă să ai o conversație lungă cu partenerul tău, pentru a nu confunda cine are dreptate în cuvinte și cine manipulează cuvintele.

2-  Cand persoana din fata ta transpira abundent

Această transpirație este adesea însoțită de înroșirea feței și alte simptome, cum ar fi:

  • deglutitie crescuta
  • sau tremurături corporale.

Într-adevăr, reacțiile fizice precum transpirația sau bătăile accelerate ale inimii sunt vestigii ale ceva.

Acest lucru se întâmplă deoarece această persoană este adesea frică și aceste fapte sunt detectoare de minciuni. De asemenea, rețineți că efectul temperaturii poate determina o persoană să transpire abundent. 

3. Când ochii nu mai clipesc  

Toată lumea clipește, dar dacă sunt exagerate sau frecvente, poate fi luată ca dovadă că persoana minte. De fapt, observați cu atenție mișcările ochilor lui. Dacă ochii lui continuă să se miște, poate fi un semn că nu spune adevărul.

Cu toate acestea, dacă cunoști bine persoana și știi cât de des clipește de obicei, vei putea să o recunoști. 

4. Repetarea cuvintelor sau a expresiilor  

Oamenii, în special cei care nu sunt obișnuiți să mintă, își încep adesea răspunsul prin repetarea sau reformularea întrebării. 

Într-adevăr, mincinoșii repetă adesea tot ceea ce spun sau răspund. Totuși, repetarea are menirea de a confirma și clarifica ceea ce se spune, de a acoperi minciuna.

Același lucru este valabil și pentru protestele exagerate. Dacă o afirmație este evidențiată sau subliniată, poate fi un semn că minți.