3 sfaturi pentru a vinde casa la un pret bun

  • Vineri, 13 Decembrie 2019
  • Afaceri

Vanzarea unei proprietati nu este la fel de simpla precum aplicarea unui anunt si asteptarea ofertelor sa curga. Potrivit statisticilor, un cumparator, inainte de a decide si sa cumpere, viziteaza o medie de aproximativ 12 proprietati. Prin urmare, va oferim unele sfaturi necesare pentru a vinde casa in conformitate cu anumite linii directoare.

Deci, daca in acest moment va ganditi sa va vindeti casa, am pregatit o lista de sfaturi pentru a vinde casa in mai putin timp si la un pret mai bun.

3 sfaturi pentru a vinde casa la un pret bun

1. Incepeti pregatirea cat mai curand posibil

In acelasi timp, va decideti sa va puneti casa spre vanzare, ar fi un moment bun sa incepeti pregatirea pentru vanzare. Idealul ar fi sa va luati o marja intre 3 si 6 luni pentru a pregati casa, a o actualiza, a face reparatiile necesare si a o ordona.

Este important sa va goliti casa. Evitati mobila excesiva, carti, cutii, deoarece acestea vor distrage atentia potentialului cumparator si, de asemenea, vor elimina lumina si vor face camerele sa para mai mici.

De asemenea, va fi necesar sa incercati ca locuinta sa aiba un miros placut cu unele tonuri de vopsea si ca casa sa fie aerisita. Incercati sa verificati toate detaliile, cum ar fi prosoapele pliate in baie, un cos de fructe in bucatarie, etc.

Ceva foarte important pentru a facilita vanzarea va fi depersonalizarea casei.

Decorarea pe care ati ales-o pentru casa dvs. probabil nu place la toata lumea, deci ar fi important sa eliminati tot ceea ce este foarte personal si sa genereze o respingere a cumparatorului. De exemplu, eliminarea fotografiilor ar fi esentiala, deoarece cumparatorul nu doreste sa intre in casa altei persoane.

In mod normal, mai curat si minimalist, cu atat mai bine pentru vanzare.

Feriti-va de dulapuri, foarte probabil potentialii cumparatori care va viziteaza casa vor dori sa vada dulapurile in interior. Daca le pastrati bine ordonate, va fi un plus.

In mod ideal, ar trebui sa faceti o plimbare in jurul casei cu agentul dvs. imobiliar, astfel incat sa va poata ghida ce lucruri pot fi atractive pentru client si ce lucruri ar avea efectul opus.

2. Solicitati ajutor profesional

Ajutorul unui profesionist este esential pentru a vinde casa intr-un timp scurt si la pretul potrivit. Este important sa aveti un bun agent imobiliar, deoarece acest lucru va poate oferi informatii despre case similare din zona dvs., tendintele care sunt in preturi si va poate sfatui si despre ce sa faceti pentru a va prezenta casa.

Impartasiti cu agentul dvs. estimarile dvs. de timp pentru a va vinde si permiteti-va sa fiti sfatuit de el cu privire la pretul proprietatii, deoarece el cunoaste piata, iar vanzarea unei case trebuie sa aiba un pret adecvat pentru a atinge scopul pe care il urmarim.

Adresati-va agentului dvs. pentru a recomanda cea mai buna strategie pentru a va pregati proprietatea spre vanzare, astfel incat toate caracteristicile pe care dorim sa le evidentiem in mod corespunzator.

Un bun agent va va ajuta, de asemenea, sa optimizati prezenta pe internet a proprietatii dvs. si puteti profita de acest lucru pentru a o face cunoscuta potentialilor cumparatori.

De asemenea, puteti solicita agentului dvs. imobiliar sa va explice planul dvs. de marketing. Asta inseamna sa va spunem ce masuri intentionati sa faceti pentru a va vinde casa. Un bun agent imobiliar va va informa in mod regulat despre eforturile depuse in marketing si rezultatele acestuia.

3. Fixati defectele

Unele daune pot indeparta posibilul cumparator al casei. Prin urmare, este recomandabil sa decideti impreuna cu agentul dvs. imbunatatirile care trebuie facute.

Desi initial, stabilirea acestor daune poate parea o cheltuiala si o pierdere a beneficiilor, rentabilitatea investitiei poate fi foarte ridicata.

Este foarte probabil ca pentru 1.000 de euro investiti in remedierea defectelor, casa poate fi vanduta cu pana la 5.000 de euro mai mult.

Prin mai multe studii s-a dovedit ca un client apreciaza aranjamentele cu 25% peste costul real al acestora.

De asemenea, va sfatuim sa solicitati facturi si sa pastrati o evidenta a tuturor banilor investiti. Acest lucru poate fi dedus din impozitele pe profitul din vanzare

Acestea sunt cele 3 sfaturi generale cele mai importante de care trebuie sa tineti cont atunci cand va vindeti casa