2021, anul masinii electrice: oferta de cumparare, avantajele si modul in care functioneaza

Totul indica anul 2021 ca fiind anul in care automobilele electrice vor atinge varful popularitatii. Acum, exista cateva intrebari-cheie care trebuie puse: cum functioneaza?

Care sunt avantajele si dezavantajele sale? Ce modele sunt vandute in prezent?De cativa ani, a fost anuntat cu mare entuziasm ca masinile electrice vor face parte din viitorul industriei automobilelor. De fapt, atat guvernele diferitelor tari ale lumii, cat si producatorii auto insisi s-au pregatit pentru noua realitate a sectorului auto.

Principalele inconveniente cu care s-a confruntat masina electrica au fost autonomia scazuta de utilizare si infrastructura deficitara cu puncte de reincarcare. Putin cate putin, mai multe puncte sunt instalate pentru a reincarca bateriile, atat pe strazi, cat si in mai multe locuri de parcare publice si private.

Pe de alta parte, atat producatorii de autovehicule, cat si specialistii in domeniul bateriilor fac progrese importante in ceea ce priveste fiabilitatea si, mai presus de toate, autonomia lor, anuntand distante intre 400 si 600 km in mai multe cazuri.Silentiozitatea, usurinta, accelerarea de a sta in picioare … O masina electrica este totul si mult mai mult. Nu polueaza in timp ce circula, consuma putin si aveti nevoie doar de un cablu si de un conector pentru a incarca bateria. Are o serie de avantaje, atat economice, cat si mobilitate.Vehiculele electrice au o serie de beneficii economice atunci cand achizitionati unul:- Un automobil electric nu plateste taxa de inmatriculare.Vehiculele electrice se bucura de un bonus de 75% pentru taxa rutiera.- Cu ajutorul planului MOVALT aprobat recent pentru achizitionarea de vehicule de energie alternativa, modelele electrice vor beneficia de reduceri de 5.500 de euro, atata timp cat pretul vehiculului nu depaseste 32.000 de euro.

De asemenea, vor primi un ajutor de 1.000 de euro pentru instalarea punctului de reincarcare.

Masina electrica are un cost redus de intretinere. Verificarile motorului dispar practic (fara ulei, filtre etc.).- Vehiculele electrice au eticheta de mediu „Emisii zero”.-Parcare. Vehiculele electrice pot parca gratuit in zonele de parcare reglementate ale SER fara limite de timp