2 pasi pentru a utiliza corect dezinfectantul pentru maini

2 pasi pentru a utiliza corect dezinfectantul pentru maini 2 pasi pentru a utiliza corect dezinfectantul pentru maini

Atunci cand utilizezi un gel dezinfectant pentru maini este foarte important ca in timpul utilizarii sa aplici pasii de mai jos pentru a obtine cele mai bune rezultate si sa te protejezi corespunzator

Spala-ti mainile

Exista persoane ce inlocuiesc spalarea mainilor cu folosirea de solutii si geluri pentru dezinfectarea mainilor. Dezinfectantii antibacterieni au rolul sa suplineasca spalarea mainilor. Utilizarea dezinfectantilor atunci cand mainile sunt  murdare va fi o pierdere, deoarece acestia nu inlatura suficient de bine murdaria. Stii de ce? Se datoreaza faptului ca este posibil sa ai ulei, transpiratie sau alte surse de murdarie pe maini. Acest lucru impiedica geluri si solutii de dezinfectare sa ajunga la pielea ta si sa indeparteze germenii. Prin urmare,  este recomandat ca sapunul si dezinfectantul sa fie folosit impreuna pentru o curatare si o igienizare corecta a mainilor. Sapunul si apa vor ajuta la indepartarea murdariei, dezinfectantul va ajuta la uciderea germenilor si la eliminarea posibilelor iritatii.

Foloseste-l moderat

Utilizarea corecta a unui gel dezinfectant pentru maini este importanta, deoarece cunoasterea cantitatii potrivite pentru utilizare te ajuta atat din punct de vedere economic cat si din punct de vedere al sanatatii. Pe ambalajul recipientilor sunt incluse informatii pentru utilizarea corecta a produselor de igienizare. Recomandarea noastra este sa aplici produsele de curatare pe toate partile mainilor. De asemenea, este recomandat ca produsul de curatat sa ramana ramana o perioada de timp suficienta pe piele.

Continua sa adaugi cantitati mici si sa-l aplici pe maini de mai multe ori pentru a te asigura ca ai eliminat toate bacteriile si ai o protectie corespunzatoare. Cantitatea ideala trebuie sa ramana pe piele cel putin un minut inainte de a se evapora. Intinderea pe maini pentru a se absorbi in piele este cea mai eficienta metoda. Gestul in sine de a aplica produsele antibacteriene pe maini poate fi interesant si ii motiveaza pe copii sa foloseasca produse de igienizare la domiciliu si la scoala.

O igiena buna este foarte importanta, deoarece ne imbunatateste sanatatea si calitatea vietii. Stim deja ca mainile au un rol important in transferul bacteriile atat pe corp cat si pe suprafetele pe care le atingem. Igienizarea incorectaq a mainilor pot sa favorizeze aparitia gripei, infectii ale gurii si a altor boli. Pentru a te asigura ca esti protejat de aceste infectii, iti poti face o obisnuinta utilizand produse profesionale de dezinfectare pentru maini.

O multime de agenti de publicitate te sfatuiesc sa inlocuiesti sapunul si apa cu produse igienizante, dar acest lucru nu este eficient. Pentru a te asigura ca elimini toti germenii de pe piele, asigura-te ca te speli pe maini cu sapun antibacterian si apoi folosesti dezinfectantul pentru a elimina toate bacteriile.

Sunt si dezinfectanti care te pot ajuta sa omori 99,99% din microorganismele daunatoare de pe pielea ta instantaneu. Eficienta acestui dezinfectant a fost testata si dovedita de medici din domeniu. Atunci cand respecti recomandarile medicilor in aplicarea corecta a gelurilor cu rol dezinfectant te asiguri ca esti protejat de bacterii si virusi, cat si prevenirea a unui numar mare de bolile generate de acestia.