10 lucruri pe care sa incepi sa le faci in relatia ta

10 lucruri pe care sa incepi sa le faci in relatia ta 10 lucruri pe care sa incepi sa le faci in relatia ta

Fie ca-s legaturile de familie, fie ca vorbim despre legaturile pe care le ai cu oamenii speciali din viața ta, relațiile sunt precum niște ființe vii: ele trebuie intreținute, ingrijite și dezvoltate pentru a fi cat mai sanatoase. Vezi aici 10 sfaturi care te pot ajuta sa iți imbunatațești relațiile cu cei din jur:

1.Arata bunatate și respect

Trateaza lumea cu respect și bunatate, chiar daca e nepoliticoasa cu tine. Nu exista reguli care te fac sa respecți unii oameni mai mult și alții mai puțin. Incearca sa fii rabdatoare și oamenii vor observa imediat acest lucru.

2. Renunța la oamenii care au plecat deja

Din pacate unii oameni raman langa tine pentru tot restul vieții. Sunt prezenți cat le oferi ceva sau cat au sa-ți dea ceva, iar mai apoi pleaca. Cand relația aceasta nu mai are niciun astfel de scop, se stinge. Oricat te-ai fi zbatut, acest gen de oameni nu este facut sa stea, așa ca cel mai indicat este sa ii lași sa plece. Nu-s oameni rai, doar ca rolul lor in povestea ta s-a incheiat.

3. Acorda-le tuturor șanse egale

Amintește-ți ca toți oamenii au cate o istorie, așa ca atunci cand cunoști pe cineva incearca sa te gandești cum ai vrea tu sa fii tratata. Toate chipurile pe care le vezi pe strada poarta cu ele cate o poveste mai buna sau mai puțin buna decat a ta. Nimic nu e intamplator, persoanele pe care le intalnești au un scop in viața ta, iar daca le oferi o șansa, ar putea sa-ți ofere lucruri deosebite. Așa ca fii cat mai naturala in inceperea de noi relații, ai incredere in judecata ta, fii pregatita sa inveți lucruri și sa faci fața unor noi provocari. Cine știe, poate acest om nou iți poate schimba viața pentru totdeauna.

4. Lasa oamenii negativi deoparte

Inconjoara-te de oamenii pe care-i admiri și care te inspira sa devii mai buna. Petrece timp cu oameni deștepți, proactivi și cu mintea deschisa. Relațiile sunt menite sa te ajute, nu sa te faca sa suferi. Viața e prea scurta pentru a fi petrecuta cu oamenii care te consuma de energie și care iți ingradesc libertatea de a fi tu.

5. Susține și incurajeaza oamenii

Apreciaza reușitele celor din jur, bucura-te pentru succesele și progresul lor. Fii recunoscatoare pentru oportunitațile pe care le intalnesc. Nu uita ca toate se intorc, așa ca va veni momentul cand ceilalți se vor bucura pentru tine.

6. Fii tu insați

In aceasta lume nebuna cand toți oamenii incearca sa se integreze și sa fie placuți, incearca sa te pastrezi pe tine. Și daca rad de faptul ca ești diferit, razi și tu de faptul ca ei sunt diferiți. Petrece timp cu oamenii care te fac sa zambești, nu cu cei pe care trebuie sa ii impresionezi. Fii tu in starea perfecta a imperfecțiunii tale și vei fi iubita de oamenii care trebuie. Nu vei putea niciodata mulțumi pe toata lumea.

7. Iarta

Iarta și lasa ura deoparte. Te vei rani mai mult decat ii vei rani pe ceilalți cu sentimentele astea. A ierta nu inseamna sa accepți ca ceilalți sa te raneasca, ci sa realizezi ca nu le vei permite sa-ți distruga fericirea. Iertarea e remediul pentru o viața mai sanatoasa emoțional. Lași deoparte incrancenarea, regretele și durerea și mergi mai departe. Cu cat petreci mai puțin timp simțind furie pentru cei care te-au ranit, cu atat crește timpul petrecut iubindu-i pe ceilalți.

8. Fii loiala

Iubirea adevarata și prieteniile nu sunt despre a fi inseparabili, ci despre a fi sinceri unul cu celalalt, chiar și cand nu sunt impreuna. Loialitatea nu este o opțiunie, ci o prioritate. Este temelia oricarei relații stabile.

9. Ține-ți promisiunile și spune adevarul

Daca promiți ca faci ceva, atunci fa acel ceva. Daca spui ca vei fi intr-un anume loc, atunci fii acolo! Daca spui ca simți ceva, vorbește serios. Daca nu poți, nu vrei sau nu ai chef, atunci nu minți. Nu te juca cu oamenii, spune-le adevarul și nu-i trada. Prieteniile nu sunt despre a-i rani pe cei de langa tine, ține mine

10. Ofera ce-ți dorești sa primești

Nu aștepta sa primești ce nu ești dispusa sa oferi. Daca vrei iubire, ofera iubire. Daca vrei prietenie, atunci fii sociabila. Daca vrei bani, adu plus valoare. Merge și e un mecanism foarte simplu!