Lucruri comune de parinte de care trebuie sa ne indepartam

Într-adevăr, nu este un secret faptul că a fi părinte este una dintre, dacă nu chiar cele mai dificile slujbe pe care le vei asuma vreodată. Aspirarea de a fi un părinte perfect este o rețetă pentru dezastru, dar cel mai adesea, mulți părinți încearcă să fie „normali”, un concept care a venit cu adevărat din personaje din comedii de sit, spre deosebire de exemplele din viața reală. Există o mulțime de mituri parentale care circulă care fac de fapt mai mult rău decât bine. Poate că este timpul să ne îndepărtăm de aceste mituri pentru a ne putea părinți mai bine copiii într-un mod realist.

Primul mit este că lăudăm în mod constant copiii. Știi, întregul „Îmi place ținuta ta!” la „arăți grozav!” și așa mai departe. Profesorul Carol Dweck de la Universitatea Stanford a realizat un studiu cu elevii din clasa a cincea, care a arătat că studenților care au fost lăudați pentru o inteligență care era parte integrantă a celor care se află la un nivel fundamental le păsa mai mult de performanța bună decât de învățare.

Mai mult, studenții care au fost lăudați pentru inteligență și abilitate inerente nu și-au arătat interesul de a persista în sarcini mai provocatoare, nu s-au bucurat de sarcini dificile și chiar au arătat performanțe mai slabe în cerințele sarcinii. În schimb, studenții care au fost lăudați pentru efort au depășit performanța celuilalt grup în fiecare domeniu al sarcinilor studiului.

Deși acest lucru nu înseamnă că ar trebui să nu mai lăudați copilul cu totul, este important să vă concentrați lauda pe efortul lor, mai ales pentru sarcinile în care s-au luptat și au arătat perseverență, în loc să fie „inteligent” și alte caracteristici statice. Acest lucru îi va ajuta să își promoveze mentalitatea de creștere și să afle că eșecul nu este doar în regulă, ci un pas necesar în procesul general.

Un alt mit este că a fi un bun părinte implică o mulțime de activități organizate și supraveghere. În  Mitul copilului stricat, Alfie Kohn spune: „generalizările pe care cineva alege să le aplice generației tinere par să depindă mai ales de viziunea asupra lumii a persoanei care face generalizarea. Persoanele în vârstă au insistat întotdeauna că copiii sunt răsfățați neobișnuit sau că adulții tineri sunt de obicei egocentrici sau îndreptățiți. ” Cu toate acestea, cercetările sale arată că „se poate face caz contrar - tinerii de astăzi sunt mai toleranți decât au fost părinții lor și se angajează admirabil să facă lumea un loc mai bun”.

Controlul excesiv al copiilor îi dăunează mai mult decât ai putea crede. În ciuda faptului că criminalitatea este mult mai mică astăzi decât generațiile în urmă, majoritatea părinților nu ar visa niciodată să le permită copiilor să meargă singuri în jurul blocului. Această creștere centrată pe control este de fapt mult mai perturbatoare pentru o minte în curs de dezvoltare decât o abordare liberă și poate duce de fapt la probleme precum fericirea scăzută și bunăstarea generală.

Ca părinte, ar trebui să înțelegeți și să acceptați faptul că nu veți ști totul și nu veți face întotdeauna totul perfect. Sitcom-urile sunt doar acolo pentru divertisment, nu pentru a servi drept îndrumări pentru părinți. Nu există o familie „normală”.