Vrei sa renunti la fumat? Solutia ar putea fi in bani

Credem ca renuntarea la fumat este unul dintre cele mai incredibile lucruri pe care le putem face, dar stim, de asemenea, ca este unul dintre cele mai dificile.

Renuntarea la fumat ar putea fi actiunea care aduce cele mai multe beneficii fumatorului pentru a-si imbunatati calitatea vietii si a sanatatii, indiferent de varsta sau istoricul pe care il au.Un studiu recent publicat in The New England Journal of Medicine arata ca stimulentele monetare au fost mai eficiente decat plasturii cu nicotina si terapia cognitiv-comportamentala ca forma de tratament anti-fumat.

Vrei sa renunti la fumat? Solutia ar putea fi in bani

Punctul de plecare al strategiei pentru stimulente monetare are ca punct de plecare sistemul de recompense al creierului nostru. Ipoteza este urmatoarea: daca banii tai intra in joc, vei avea mai multe motive sa iti tii promisiunea si sa stai departe de tutun si sa ai mai putin sanse de a amana pe termen nedeterminat ultima ta tigara. Adica un sistem de recompense influentat de pariuri ar putea sa va intareasca puterea vointei intr-o masura in care nici substituentii chimici, nici terapiile cognitiv-comportamentale specifice nu pot face acest lucru.

Renuntarea la fumat ar deveni astfel o chestiune de profit si pierdere.

Ce se intampla atunci cand stimulentele economice inceteaza?

Fumatorii se intorc la plasturii de tutun?Din fericire, se pare ca nu.

Sistemul s-a dovedit a fi eficient chiar sase luni dupa ce cercetatorii au incetat sa recompenseze financiar fumatorii pentru ca au renuntat la fumat.Acest program a fost mai eficient decat metodele traditionale de renuntare la fumat.

Cu toate acestea, programele care au obtinut cele mai bune rezultate au fost, de asemenea, cele mai putin populare, si anume cele pe care mai putini oameni au fost dispusi le sa inceapa.

Cu toate acestea, daca va ganditi sa renuntati la fumat, este intotdeauna bine sa retineti ca, in spatele tuturor justificarilor pe care cineva le face sa fumeze ultima tigara, exista un sistem de recompense de care trebuie sa tina cont.