Utilizari surprinzatoare ale otetului

Utilizari surprinzatoare ale otetului Utilizari surprinzatoare ale otetului

Curățați-vă vasele și mașina de spălat vase

În timp ce cumpărarea tabletelor de vase pentru a fi folosite în mașina de spălat vase este deja suficient de ușoară, oțetul poate oferi o soluție și mai simplă. În loc să umpleți mașina de spălat vase cu tablete pentru vase, încercați să rulați un ciclu cu puțin oțet. Este suficient de puternic pentru a tăia grăsimea și murdăria de pe vasele dvs., lăsându-le mult mai curate.

În timp ce spălarea vaselor este una dintre numeroasele utilizări ale oțetului, oțetul poate păstra, de asemenea, mașina de spălat vase curată. La fiecare câteva luni, turnați o ceașcă de oțet în mașina de spălat vase goală și rulați un ciclu. Va curăța orice var, apă tare sau săpun care se acumulează inevitabil în mașină. Rulând un ciclu scurt cu oțet, vă asigurați că mașina de spălat vase este suficient de curată pentru a funcționa la eficiență maximă.

Spălați geamurile mașinii

Având în vedere că mașina dvs. are o mulțime de uzură pe măsură ce se limitează pe drum, are nevoie de ceva puțin mai puternic decât un curățător de sticlă obișnuit pentru a elimina murdăria acumulată. Data viitoare încercați să curățați geamurile cu un pic de oțet când vă spălați mașina acasă.

Pulverizați o cantitate sănătoasă de oțet pe suprafață atunci când spălați geamurile mașinii. Apoi frecați-l cu o cârpă și spălați lichidul. Aciditatea oțetului va tăia toată murdăria acumulată, lăsând ferestrele curate și clare.

Albește-ți dinții cu otet

Dacă doriți o gură plină de albi sidefați, este posibil să vă fi dat seama că periajul singur nu este suficient pentru a vă curăța dinții. În loc să vă curățați tocătorii, îmbrățișați una dintre numeroasele utilizări ale oțetului.

Curățați-vă dinții cu o periuță de dinți înmuiată în oțet alb o dată pe săptămână. Oțetul va îndepărta petele de suprafață și placa, lăsând în urmă superbe albe sidefate.

Elimină mirosurile urat mirositoare

Curățarea casei este doar jumătate din luptă. În timp ce suprafețele dvs. pot fi lipsite de murdărie, este greu să eliminați mirosurile persistente care vă fac casa să fie mai puțin plăcută. Dar dacă ai vreodată un miros pe care nu îl poți îndepărta, încearcă oțetul.

Combinați oțetul cu apă și câteva picături de ulei esențial de lămâie. Apoi pulverizați amestecul în jurul casei dvs., în special în locuri puturoase, cum ar fi baia sau coșul de gunoi. Oțetul va elimina mirosul, iar lămâia îți umple casa cu un miros proaspăt și plăcut. Mirosurile puturoase vor dispărea cu galonul de oțet la îndemână lângă tine.

Vindecă mușcăturile de țânțari

Mușcăturile de țânțari sunt cu adevărat cele mai rele. Dacă locuiți într-o zonă din țară plină de țânțari, atunci știți cât de frustrante pot fi acestea. În timp ce cel mai bine este să îmbrățișați spray-ul pentru a ține țânțarii la distanță, dăunătorul ocazional s-ar putea să-și găsească drumul în fața apărării, lăsând o brățară minunată pe braț.

Dacă mâncărimea mușcăturii de țânțar, o vei înrăutăți. Dar să te oprești de la zgâriere este mai ușor de spus decât de făcut. Dacă aveți de-a face cu o mușcătură, profitați de una dintre utilizările noastre preferate pentru oțet. Pur și simplu înmuiați un tampon de bumbac în oțet și tamponați lichidul pe mușcături. Nu numai că va pune capăt mâncărimii, dar va dezinfecta și zona, permițând mușcăturii să se vindece mai repede.