Un copil nu ar sta locului nici o clipa indiferent de varsta

Un copil nu ar sta locului nici o clipa indiferent de varsta Un copil nu ar sta locului nici o clipa indiferent de varsta

Toata ziua fuge,tipa ca indienii,o enerveaza pe surioara lui,nici la masa nu sta cum trebuie:se bataie intr-una. Ce mai, este intr-o continua foiala... Insa pentru a Iua vreo masura impotriva acestei efervescente nebune, trebuie sa tineti cont de varsta pe care o are copilul si sa mai stiti sa faceti diferenta intre un surplus de energie specific acestei perioade a copilului si adevarata hiperactivitate.

Nu ar sta locului nici o clipa

Un copil de 2 ani, ca argintul viu este ceva normal!In schimb,acelasi comportament dupa varsta de 10 ani poate ascunde o tulburare.

Acea perioada din viata copilului,cea mai agitata,cand este ca argintul viu si nu sta locului nici o clipa,este o incercare prin care trece obligatoriu orice parinte.Si nu este un capat de tara,cu conditia ca aceasta perioada sa nu dureze prea mult timp.De regula, baietii sunt mult mai agitati decat fetitele,pentru ca prin natura lor,ei sunt mai inclinati spre activitati fizice decat spre meditatie,pe care incep sa o practice abia cu timpul.

Copilul dumneavoastra este ca argintul viu?Nu sta o clipa?Descoperiti ce inseamna aceasta agitatie in functie de varsta si cum trebuie sa reactionati la atata energie.

18 luni - 4 ani:nu stie sa-si canalizeze energia

Nu demult,copilul statea unde iIl puneati:in patutul lui,in tarc sau in carut.Acum este liber sa mearga,sa fuga, a traga... si se bucura de o libertate cu totul noua pentru el, cu care nu stie ce sa faca.

El este imbatat de aceasta autonomie fizica pe care pana acum nu a cunoscut-o.

Rezultatul: vrea sa vada totul, sa atinga, sa faca totul singur. 

Inclusiv catastrofele previzibile,daca tinem cont de lipsa lui de abilitate si de cunostinte.

La aceasta varsta,minunatul dumneavoastra copil nu este capabil sa se concentreze.Pana la varsta de 4 ani, sunteti un adevart geniu daca-l puteti face sa se concentreze mai mult de un sfert de ora la desene animate sau cand ii cititi o poveste on ii aratati poze intr-o carte.

De unde, importanta activitatilor fizice.

Ce este de facut?

Vrea activitati fizice,vrea sa se miste?

Foarte bine, sa-i oferim miscare:va trebui sa va petreceti dupa-amiezile in parc, in locurile special amenajate pentru copii, chiar daca nu este locul cel mai indicat pentru dumneavoastra sa va luati ceaiul!

In schimb, daca it tineti inchis in casa toata dupa amiaza, este cea mai dura pedeapsa pe care i-o puteti administra unui baietel atat de energic.

Daca nu are probleme de crestere,inscrieti-l inca de la aceasta varsta la o activitate sportiva regulata (faceti-l sa descopere unele sporturi ca judo, fotbal...)astfel,copilul dumneavoastra isi va cheltui energia si, in acelasi timp,va invata sa-si controleze miscarile.

Un mod simplu pentru a-l invata sa nu-si loveasca prietenii!

Incepand de la 4 5 ani:un mod de a-i atrage atentia.

Un copil la aceasta varsta are inca nevoie sa-si cheltuiasca energia fizica.

Progresele pe care le inregistreaza acum in plan intelectual si psihomotor ii vor permite, totusi,sa aiba si niste ocupatii mai "asezate",mai serioase;aceste progrese vor genera niste preocupari mai "calme" care trebuie sa se intinda pe perioade ceva mai lungi de un sfert de ora.Daca nu se intampla astfel,se poate ca agitatia sa fie semnul unei insatisfactii latente.

Fara a fi inca mare, Ia drept vorbind, copilul dumneavoastra a dobandit intre 4 si 8­-10 ani capacitatea intelectuala pentru a deveni mai "asezat"!

Perioada de timp in care copilul poate sta linistit variaza enorm de la un copil la altul,in functie de temperamentul sau,evident,dar si in functie de mediul in care evolueaza si de preocuparile sale din timpul zilei.