Ce sa faceți daca aveți un copil timid?

Ce sa faceți daca aveți un copil timid? Ce sa faceți daca aveți un copil timid?

Dacă descoperiți că de fiecare dată când programați o dată de joacă pentru copilul dvs. mic, ei devin puțin reticenți în a se juca cu alții sau chiar să meargă deloc la data de joacă? Copiii timizi nu sunt neobișnuiți, iar mulți copii mici optează pentru a-și observa împrejurimile de pe margine. Copiii care se încălzesc încet sunt mai atenți în legătură cu oameni noi și cu experiențe noi. S-ar putea să fii cu adevărat îngrijorat de acest lucru și este absolut normal să simți asta. Cu toate acestea, nu trebuie să intrați în panică, deoarece există lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta copilul tău timid

Nu este nimic greșit cu bebelușul tău

De multe ori, extraverții sunt lăudați pentru că sunt viața petrecerii, dar asta nu înseamnă că introvertiții nu au nimic de oferit. De fapt, nu există un temperament preferat. Mulți copii timizi cresc să devină oameni care gândesc înainte de a vorbi și care observă situații înainte de a se scufunda. Acestea sunt trăsături fantastice care ar trebui să fie hrănite, nu șterse.

Trebuie să investești ceva timp

Copiii timizi au nevoie de timp pentru a se simți confortabil cu împrejurimile noi, mai ales că tind să se simtă confortabil cu îngrijitorii lor imediați. De asemenea, tind să fie creaturi de obicei și se joacă cu aceleași jucării. Când îți faci cunoștință cu copilul tău cu experiențe și oameni noi, este important să-ți iei timp. S-ar putea să aibă nevoie de ceva timp suplimentar pentru a se obișnui cu situații noi, iar planificarea unor lucruri precum o vizită la o școală sau întâlnirea cu profesorii din timp poate fi imensă. Pregătește-ți copilul pentru ceea ce se poate aștepta cu aceste noi experiențe.

Au nevoie de coerență

Copiii timizi au adesea nevoie de consecvență în viața lor, indiferent dacă este vorba de respectarea unei rutine zilnice sau de purtarea pantofilor lor preferați. Uneori, confortându-i cu încercarea de lucruri noi poate duce la stres și plâns, dar asta nu înseamnă că nu vor învăța niciodată să încerce lucruri noi. Știți doar că acest lucru s-ar putea să nu fie instantaneu și că consistența este cheia aici.

Helicopter Parenting nu va ajuta

S-ar putea să simțiți nevoia să vă scufundați și să vă protejați copilul timid și să-l protejați de experiențe și oameni noi ori de câte ori este posibil. Cu toate acestea, atât cât intențiile tale sunt bune, s-ar putea să le faci mai mult rău decât să ajute. În schimb, ar trebui să-ți încurajezi copilul să încerce lucruri noi. Chiar dacă aruncă o furie, rămân pozitivi și blânzi și continuă să îi încurajeze.

Evitați rușinarea și etichetarea

Este important să ne amintim că etichetele precum „timid” pot fi uneori dăunătoare copiilor, așa că asigurați-vă că evitați utilizarea acestor termeni, mai ales într-un mod disprețuitor. Spunându-le lucruri de genul „nu mai fi atât de timid” și „Aș vrea să nu fiți atât de liniștiți în preajma oamenilor”, îi puteți face să se retragă și mai mult în cochilii lor și le poate afecta creșterea emoțională. Asigurați-vă că lăsați copilul lent și cald că nu este nimic în neregulă cu ei și că sunteți acolo pentru a-i susține.